Σεισμός 5,4 Ρίχτερ κοντά στο Άγιο Όρος - Αισθητός ακόμη και στην Αττική!

Κ. Παπαζάχος στο Star: Χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ημέρες 

Σεισμός μεγέθους 5, 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.48 κοντά στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα σε θαλάσσια περιοχή 22 χιλιόμετρα νότια του Άθου.  

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα

Ο σεισμός  μάλιστα έγινε  αισθητός όχι μόνο σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη που «ταρακουνήθηκε» αλλά και σε αρκετές άλλες περιοχές, ακόμα και στην Αττική. 

Το εστιακό βάθος ήταν στα 19,3 χιλιόμετρα, ενώ έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι έντασης 4.4 βαθμών Ρίχτερ.  

Κ. Παπαζάχος στο Star: Χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ημέρες  

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, χάρη και στο ότι σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, δεν υπάρχουν προβλήματα από τον σεισμό.   

Όπως όμω δήλωσε ο Κωνσταντίνος Παπαζάχος, καθηγητής Γεωφυσικής στο ΑΠΘ, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Ράνια Τραγόμαλλου,  «κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αυτή τη στιγμή» για το αν είναι ο κύριος σεισμός ή αν θα ακολουθήσει κι άλλος. 

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να είναι οι προσεκτικοί οι κάτοικοι στις κοντινές στο επίκεντρο του σεισμού περιοχές και τις επόμενες ημέρες.        

Η δόνηση είχε διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερολέπτων δήλωσε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου  Μεθόδιος μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top