Τέταρτη δόση εμβολίου: Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμβολιασμών

«Είναι έτοιμα τα συστήματα», δήλωσε ο Θεμιστοκλέους

To «πράσινο φως» άναψε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους ανοσοκατεσταλμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να κάνει την 4η δόση 3 - 6 μήνες μετά την τρίτη δόση.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: 200.000 ραντεβού από πολίτες άνω των 60

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε προϊδεάσει  στην ΕΡΤ, για τις αποφάσεις της επιτροπής

Θεοδωρίδου: Πώς εμβολιάζονται τα παιδιά που έχουν νοσήσει

Όπως είπε «η απόφαση ενδέχεται να ληφθεί ακόμα και σήμερα, αλλιώς στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής», όμως ο κ. Θεμιστοκλέους δε θέλησε να δώσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. 

Moderna: Έρχεται ειδικό εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι τα συστήματα είναι έτοιμα για όλες τις εξελίξεις και αποκάλυψε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση ότι ο εμβολιασμός του θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. 

Κορωνοϊός: Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους άνω των 50 ετών

«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν για την Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου», είπε και δήλωσε αισιόδοξος πως «δε θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top