Κορωνοϊός: Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους άνω των 50 ετών

Διευρύνονται τα σημεία ελέγχου για PCR και rapid test

Την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στις ηλικιακές ομάδες άνω των 50 ετών προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

«Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά σε ηλικιακές», είπε, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου 2022 ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήξη στους 7 μήνες για όσους δεν κάνουν 3η δόση

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε στη διεύρυνση των σημείων ελέγχων για τη διενέργεια PCR και rapid test.

«Από την προηγούμενη εβδομάδα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για διεύρυνση των σημείων γιατί το επόμενο διάστημα με τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι σε έξαρση, θα χρειαστεί να αποσυμφορήσουμε αυτές τις ουρές. Γιατί στις ουρές μπορεί να είναι πολίτες που έχουν και συμπτώματα και δε θέλουμε να γίνουν αιτία διασποράς. Υπάρχει μια προσπάθεια να διευρυνθούν τα σημεία αυτά είτε μέσω του ΕΟΔΥ είτε με άλλους τρόπους και μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», υπογράμμισε. 

Όπως τόνισε, η ανάγκη για testing θα πολλαπλασιαστεί τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία.

Όσον αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ για την απόφαση να μην τροποποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων, είπε: «Αν το ποσοστό μειωθεί από το 50%+1 στο 30%+1 ή και χαμηλότερα μαθηματικά οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων».

Τέλος, για τη λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου με την καταγραφή κρουσμάτων στους εργαζομένους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «περιμένω διαταραχή στην παραγωγική διαδικασία και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα τις επόμενες δύο εβδομάδες».

«Είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές διαταραχές ή να τις περιορίσουμε στο μικρότερο δυνατό επίπεδο», σημείωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top