Κορωνοϊός: «Τα σχολεία θα ξανακλείσουν. Υπάρχουν ήδη παιδιά που νοσούν»

Καμπανάκι Καπραβέλου - «Δε θα τελειώσει η πανδημία σε ένα μήνα»

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10/1. Τι λένε οι γονείς - Βίντεο από το δελτίο του Star (2/1)

Λίγο πριν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση της πολιτείας.

Ανοίγουν τα σχολεία με τρεις αλλαγές - Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, που από την αρχή ήταν αρνητικός στο άνοιγμα των σχολείων μέσα στην έξαρση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα, εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα κλείσουν ξανά σύντομα μετά την επιστροφή.

Είναι ακατανόητη η απόφαση της Πολιτείας για άνοιγμα των σχολείων, ειδικά στην Ελλάδα που το σύστημα της δεν αντέχει πίεση.

«Η επιτροπή των ειδικών έχει αφήσει ανοιχτό να επανεξετάσει το θέμα στο τέλος της εβδομάδας και αν δούμε οι νοσηλείες να υπερβαίνουν τις 600 και αν από αυτές ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην Όμικρον - και ήδη τα νοσοκομεία μας δεν αντέχουν - προφανώς θα υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, μην έχετε καμία αμφιβολία. Η Πολιτεία είναι αδύνατον να κλείσει τα μάτια της σε αυτό που θα βλέπει», πρόσθεσε.

Πέτσας: «Η κατάσταση στα σχολεία θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες επτά ημέρες»

«Είναι άμεση ανάγκη, κραυγή αγωνίας, να σταματήσει η μόλυνση της κοινότητας… Γι΄αυτό τον λόγο ζητήσαμε όχι αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά να παραταθούν οι διακοπές για τα σχολεία, διότι ούτως ή άλλως περιμένουμε επιβάρυνση από την κινητικότητα των γιορτών», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το σύστημα Υγείας δεν αντέχει περαιτέρω πίεση.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι είναι δύσκολο να περιοριστεί η διασπορά στα σχολεία μόνο με self test και rapid, υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με τους ελέγχους στα φαρμακεία, υπάρχει μεγάλη διασπορά στα παιδιά λίγο πριν επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Καπραβέλος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία σε έναν μήνα»

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα, ο κ. Καπραβέλος ήταν κατηγορηματικός. Όπως είπε, ο κορωνοϊός δε θα τελειώσει τους επόμενους μήνες.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Υπάρχει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει όλα τα δεδομένα και λέει ότι θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να θεωρηθεί ότι είναι μια ήπια νόσος η Όμικρον. Υπάρχουμε και εμείς οι γιατροί μέσα στα νοσοκομεία που εκφράζουμε μια πολύ μεγάλη ανησυχία, καθώς το τέταρτο κύμα ήδη σαρώνει τη χώρα ακόμη δυστυχώς. Το νοσοκομείο μας άφησε την εφημερία με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, είναι μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Δεν ξέρουμε ακριβώς τη σφραγίδα που θα αφήσει, διότι βλέπουμε κρούσματα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να σας πω διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε γονιδιακό έλεγχο για να σας πω εάν είναι η Δέλτα αυτή που χτυπάει ακόμη», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top