Πέτσας: «Η κατάσταση στα σχολεία θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες επτά ημέρες»

Εντός της ημέρας θα λυθεί το πρόβλημα με τα rapid test στον ΕΦΚΑ

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει το πρόβλημα, που έχει προκύψει με την αποδοχή των rapid test κορωνοϊού από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της ΕΡΓΑΝΗ.

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως είναι μεγάλο πρόβλημα «που χρήζει αντιμετώπισης είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης».

Κεραμέως: «Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές»

Ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι η Επιτροπή θεώρησε ότι υπάρχει το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν, εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

Συνεχίζοντας, είπε πως «το άνοιγμα των σχολείων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται απόψεις ότι δήθεν στέλνουμε επίτηδες τα παιδιά στο σχολείο για να νοσήσουν».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήξη στους 7 μήνες για όσους δεν κάνουν 3η δόση

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε, εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας».

Όπως τόνισε, η κατάσταση στα σχολεία θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες από την ημέρα, που θα ανοίξουν.

Τέλος, σημείωσε πως τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά για πάρα πολλούς λόγους, «όχι μόνο εκπαιδευτικούς, αλλά και ψυχοκοινωνικούς».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top