Κεραμέως: «Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές»

Τεστ κάθε μέρα στα παιδιά εάν υπάρξει κρούσμα

«Εάν υπάρξει κρούσμα στα σχολεία, τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

«Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα», σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, η υπουργός Παιδείας, η οποία απευθύνθηκε και στους γονείς, που τυχόν θα αποφασίσουν να μη στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο: «Εάν υπάρξει ενα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ».

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία από 10/1 - Ολόκληρη η διαδικασία  

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου, επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ. 

Έρχονται νέα μέτρα μετά το άνοιγμα των σχολείων

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η κ. Κεραμέως, εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι μεταξύ άλλων παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί. Το άνοιγμα, πρόσθεσε, ότι επέβαλλε και η διεθνής τάση.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε παράλληλα πως θα γίνονται δωρεάν rapid test στους μαθητές σε δημόσιες δομές, με βεβαίωση του διευθυντή.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα 5 ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test. Παράλληλα, θα γίνεται έλεγχος σε όλο το τμήμα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid test, ένα self test και τα 2 δωρεάν self test (σύνολο 5). Oι εμβολιασμένοι μαθητές 3 self test.

Όσον αφορά το πρωτόκολο του 50%+1 (δηλαδή να κλείνει μια τάξη εάν νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές, η κυρία Κεραμέως είπε ότι δεν άλλαξε γιατί «το ζητούμενο είναι η επιδημιολογική επιτήρηση και αυτή επιτάθηκε με δύο μέτρα, να γίνονται τεστ και σε εμβολιασμένους και σε περίπτωση κρούσματος να κάνουν επί ένα 5ημερο τεστ τα παιδιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top