Έτρεχε με 180χλμ. με ένα παιδί στην αγκαλιά - Καταδίωξη στην Εθνική Οδό

Κυνηγούσαν διακινητή για πάνω από 200 χλμ.

Κινηματογραφική καταδίωξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, με την αστυνομία να κυνηγά Σύρο διακινητή, ο οποίος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχοντας μέσα στο αυτοκίνητό του ένα αγοράκι τεσσάρων ετών. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πιερίας έκαναν σήμα για έλεγχο σε ένα λευκό αυτοκίνητο στα διόδια του Αιγινίου. 

Μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός από τον οδηγό, βρίσκονταν τέσσερις ακόμα άνδρες κι ένα αγοράκι τεσσάρων ετών. Όπως αποδείχθηκε ο οδηγός ήταν Σύρος διακινητής κυκλώματος μεταναστών και οι τέσσερις επιβάτες ήταν Αιγύπτιοι. 

Οι σκηνές που ακολούθησαν θύμισαν ταινίες δράσης. Ο οδηγός δε σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα βγήκε από την εθνική οδό με κατεύθυνση το Αιγίνιο, ενώ κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα και πέταξε στον δρόμο έναν από τους επιβάτες, ενώ έτρεψε με 70 χλμ. 

Η καταδίωξη κράτησε για πάνω από 200 χλμ., σηκώνοντας στο πόδι τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.

Το αυτοκίνητο πέρασε μέσα από το Αιγίνιο και πριν βγει ξανά στην εθνική, πέταξε από το αυτοκίνητο και τους άλλους τρεις επιβάτες που περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Οι άνδρες έντρομοι τους φώναζαν «baby baby» και τους εξήγησαν πως μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν το μικρό αγοράκι. 

Στο ύψος της Κατερίνης ο οδηγός βγήκε και πάλι από την εθνική οδό, μπήκε μέσα στην πόλη, άρχισε να περνά κόκκινα φανάρια και διασταυρώσεις, ενώ όταν βγήκε πάλι στην εθνική, άρχισε να σπάει τις μπάρες των διοδίων. 

Ο διακινητής έτρεχε με 180 χλμ. την ώρα, ενώ οι αστυνομικοί ακολουθούσαν σε απόσταση για να μην κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού. Φέρεται μάλιστα να κρατούσε το παιδί στην αγκαλιά του, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. 

Από τα διόδια της Πελασγίας και μετά, επειδή τελείωσαν τα καύσιμα των περιπολικών της Πιερίας, ανέλαβαν την καταδίωξη οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τη Φθιώτιδα.

Μπαίνοντας στο νομό Φθιώτιδας στο ύψος των Ραχών, ο οδηγός χτύπησε ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά και πάλι δε σταμάτησε.

Τελικά έξω από τη Λαμία και περνώντας τα διόδια της Μαυρομαντήλας, βγήκε από την εθνική οδό στον κόμβο της ΒΙΠΕ και άρχισε να κινείται τον παλιό δρόμο Λαμίας – Στυλίδας, έχοντας όμως και σκασμένο λάστιχο, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν κοντά στην είσοδο της ΒΙΠΕ Λαμίας.

Ο Σύρος οδηγός συνελήφθη και παρελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πιερίας στον κόμβο του Αλμυρού για να οδηγηθεί στην Κατερίνη, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και κρατείται σε ειδικό θάλαμο φρούρησης στο νοσοκομείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top