Κορωνοϊός: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη στη Θεσσαλονίκη

Τα τεστ αντιγόνου έβγαιναν αρνητικά, εξήγησε ο κ.Καπραβέλος

Τον αγώνα που δόθηκε όλη τη νύχτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη ώστε να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη με κορωνοϊό, η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος

Κορωνοϊός: 16χρονη χωρίς υποκείμενα νοσήματα διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ

«Αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε ένα παιδί 16 χρόνων, ένα κοριτσάκι που μάς ήρθε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Από το σπίτι ήρθε, δυστυχώς τρία τεστ αντιγονικά βγαίνανε αρνητικά, οι συνάδελφοι γιατροί δυστυχώς υποτίμησαν την κατάσταση» εξήγησε.

Καπραβέλος: Ο επόμενος ασθενής θα διασωληνωθεί στο parking του νοσοκομείου

Ο καθηγητής Καπραβέλος τόνισε ότι έχει σημασία να παίρνουμε σοβαρά υπόψιν κάθε σύμπτωμα, ακόμα κι αν το αντιγονικό τεστ (rapid) βγει αρνητικό. «Θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν συμπτώματα να ανησυχούμε και να προστρέχουμε τους γιατρούς» επισήμανε ο γιατρός. 

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Πότε θεωρείται πως υπάρχει επαφή με κρούσμα

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην εντατική και συνεχίζουμε να περνάμε. Πολλές βεβαιότητες διαψευστήκανε. Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας… Οι εντατικές του νοσοκομείου μας είναι γεμάτες» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Θεσσαλονίκη: Η 16χρονη ήταν ανεμβολίαστη

Το κορίτσι ήταν στα πρόθυρα ανακοπής με τρομακτική μεγάλη υποξυγοναιμία, εξήγησε ο κ.Καπραβέλος. «Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Όμικρον, είναι η Δέλτα».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ εξήγησε ότι καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νόμιζαν οι γονείς ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα.

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αντέδρασε στη θεραπεία. Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, κινδυνεύει όλη η χώρα. Δυστυχώς δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί» διευκρίνισε ο κ. Καπραβέλος.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top