Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα την ημέρα»

Πόσο θα κρατήσει η κλιμάκωση και η αποκλιμάκωση αυτού του κύματος

O σοκαριστικός αριθμός των 28.828 κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκαν χθες στη χώρα μας έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με το τι περιμένουμε από το επιδημικό κύμα της μετάλλαξης Όμικρον

Κορωνοϊός: Αναμένονται πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα

 Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως η Τρίτη δόση «μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι».

Ο κύριος Παυλάκης προειδοποίησε πως οι τρομακτικοί αριθμοί με τα πενταπλάσια κρούσματα στη χώρα μπορεί να γίνουν ακόμα και εξαπλάσιοι, φτάνοντας τα 100.000 κρούσματα την ημέρα: «Το θετικό είναι ότι δεν επιβαρύνουν το ΕΣΥ ανάλογα με τον αριθμό τους» επεσήμανε ο ίδιος. 

Ρεβεγιόν με νέα μέτρα: Σε ισχύ από σήμερα - Εκδόθηκε η ΚΥΑ

Προέβλεψε πως τόσο η κλιμάκωση όσο και η αποκλιμάκωση αυτού του κύματος της πανδημίας θα είναι σύντομες και θα διαρκέσουν 1-2 μήνες.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Γώγος είπε ότι η πανδημία είναι δυναμική και καθώς τα δεδομένα αλλάζουν θα πρέπει να επανεκτιμηθούν κάποια πράγματα όπως το πρωτόκολλο λειτουργία των σχολείων.

Παυλάκης για μετάλλαξη Όμικρον: Οι νοσήσαντες μπορούν να ξανακολλήσουν

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top