Γιατί εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού -Ο Εξαδάκτυλος εξηγεί στο star.gr

«Ο λόγος για το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων λέγεται Όμικρον»

Τι είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πλαστικός χειρουργός και πρ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Βαριά ρίχνει τη σκιά της η πανδημία και στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπ. Υγείας, σήμερα (28/12) θα ανακοινωθούν πάνω από 15.000 κρούσματα. Αυτός αναμένεται να είναι και ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός μολύνσεων στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας.

«Ο λόγος για το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων λέγεται Όμικρον. Η συγκεκριμένη παραλλαγή είναι εδώ και όπως γνωρίζουμε μεταδίδεται ραγδαία και δίνει υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων» εξήγησε, μιλώντας στο star.gr, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πλαστικός χειρουργός και πρ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

περαστικοί στην Ερμού, μέσα στην πανδημία

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αναμένεται σήμερα (φωτ.eurokinissi)

Ο ίδιος χτύπησε καμπανάκι κινδύνου και απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 50 ετών, να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους.

«Μαζί με τις ευπαθείς ομάδες είναι η ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει να νοσηλευτεί. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 υπολογίζονται σε περίπου 400.000. Είναι αυτοί που τους παρακαλάμε από τα τέλη Μαΐου να εμβολιαστούν. Όλοι αργά ή γρήγορα θα συναντηθούμε με τον ιό και θα ξανασυναντηθούμε...», είπε.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πλαστικός χειρουργός και πρ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πλαστικός χειρουργός και πρ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 9φωτ. eurokinissi)

Με δεδομένο τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που θα συνεχίσει να καταγράφεται το επόμενο διάστημα λόγω της Όμικρον, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα επιβάρυνσης του ΕΣΥ.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα άλλων χωρών η επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας θα προέλθει από την ηλικιακή ομάδα που αναφέραμε προηγουμένως (άνω των 50) και δυστυχώς συμπίπτει σε μία χρονική στιγμή που δεν έχει κοπάσει εντελώς το κύμα της Δέλτα. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των συνανθρώπων μας, πόσο μεγάλη θα είναι η επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας», σημείωσε.

Κορωνοϊός: Αναμένονται 18.000 κρούσματα - Πιθανόν νωρίτερα τα νέα μέτρα

«Την Καθαρά Δευτέρα, είναι πολύ πιθανό να φάμε λαγάνα με ηρεμία»

Ερωτώμενος πότε αναμένεται η αποκλιμάκωση της πανδημίας και αν το νέο έτος θα είναι covid- free, ο κ. Εξαδάκτυλος επανέλαβε ότι το κύμα της παραλλαγής Όμικρον μπορεί είναι υψηλό σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο, «όπως προκύπτει από την εμπειρία των άλλων χωρών», θα είναι και σύντομο.

«Είναι πιθανό μέχρι την Καθαρά Δευτέρα να έχει κοπάσει το κύμα της Όμικρον, διότι είναι ένα κύμα το οποίο αναμένεται να είναι σύντομο σε διάρκεια. Είναι πολύ πιθανό να φάμε λαγάνα με ηρεμία», εκτίμησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top