Χριστουγεννιάτικη απόδραση στον Βόλο

Ιδανικός γιορτινός προορισμός για όλη την οικογένεια

Χριστούγεννα στον Βόλο: Υπερθέαμα στην φωταγώγηση της πόλης / βίντεο ΑΝΤ1

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι εκείνες που αναμένουμε περισσότερο κάθε χρονιά! Είναι ημέρες αγάπης και ευκαιρία για απόδραση στα πανέμορφα μέρη της χώρας μας!

Το «βουνό των Μουσών»: Ιδανική απόδραση για το Σαββατοκύριακο

Ένας υπέροχος προορισμός για τις φετινές γιορτές είναι ο Βόλος. Μία πόλη που συνδυάζει πληθώρα δραστηριοτήτων και επιλογών για μικρούς και μεγάλους. 

Ο Βόλος είναι μία υπέροχη ταξιδιωτική πρόταση για την περίοδο των γιορτών για όλη την οικογένεια

Πρόσφατα, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας φωταγωγήθηκε, όπως κάθε χρόνο, και υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με μία πανέμορφη τελετή από πυροτεχνήματα και φαντασμαγορικά events!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Βόλο για όλη την οικογένεια

Και φέτος στον Βόλο θα βρούμε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ενεργά όλη η οικογένεια.

Ο στολισμένος Χριστουγεννιάτικος Βόλος είναι πραγματικά υπέροχος

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Οι ωραιότερες εκδρομές για να περάσετε αξέχαστα

Αυτά τα Χριστούγεννα «Ο Βόλος μας Μαγεύει». Στήνεται ένα υπέροχο χωριό, έτσι όπως το φαντάστηκε κάθε μικρό παιδί στα παιδικά του όνειρα και θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ένα παραμύθι διαφορετικό, μία χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, βγαλμένη από τις σελίδες του βιβλίου του Πινόκιο και τις σκανταλιές των ξωτικών και των βοηθών του Άη Βασίλη.

Πού θα φάτε: Τσιπουράδικα στον Βόλο

Ο Βόλος και οι κάτοικοί του φημίζονται για τη ζεστή φιλοξενία τους! Έτσι, σαν σωστοί οικοδεσπότες σας κερνούν μεζέ και αυθεντικό τσίπουρο! Τα τσιπουράδικα είναι must για κάθε επισκέπτη: Πολύ γραφικά, γνήσια και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Τσιτσίραβλα, σουπιές με χόρτα, κολιτσιάνοι... πάνω από εκλεκτοί 40 τοπικοί και πολύ γευστικοί μεζέδες θα γεμίσουν το τραπέζι σας, συνοδεύοντας το τσίπουρο σε ένα αυθεντικό βολιώτικο πάρτι γευσιγνωσίας! 

Τα τσιπουράδικα του Βόλου είναι πολύ δημοφιλή για την αυθεντικότητά τους και τους γευστικότατους μεζέδες!

Βόλτα στην πόλη του Βόλου

Η παραλία του Βόλου αποτελεί σημείο συνάντησης για όλους τους Βολιώτες και είναι μία από τις πιο όμορφες βόλτες που αξίζει να κάνει όποιος βρεθεί εκεί. Περπατήστε, απολαύστε τον καφέ σας με θέα τη θάλασσα, κάντε τη βόλτα σας με ποδήλατο, δοκιμάστε τσιπουρομεζέδες στα ταβερνάκια και κοκτέιλ στα υπέροχα μπαρ. Τέλος, περπατήστε στον κυματοθραύστη και νιώστε πως περπατάτε στη θάλασσα!

Διασκέδαση με βιομηχανικό design

Τα παλιά βιομηχανικά κτίρια του Βόλου -52 περίπου στον αριθμό- είναι πολύ εβληματικά και δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο της πόλης. Καπναποθήκες, υφαντουργεία, σιδηρουργεία, κυλινδρόμυλοι και πλινθοκεραμοποιεία φιλοξενούν πλέον μοναδικούς πολυχώρους, σινεμά και εστιατόρια. Ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα και σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτείτε για την εμπειρία.

Χριστουγέννα στο Πήλιο - Ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια 

Πήλιο: Απόδραση στο μαγικό βουνό!

Όσοι βρεθούν στον Βόλο θα... αμαρτήσουν αν δεν πάνε μία βόλτα από το Πήλιο. Παραδοσιακά χωριά, χιονοδρομικό κέντρο, πεζοπορία, μαγευτικές παραλίες... Οι τέσσερις εποχές περικλύονται υπέροχα σε έναν μόνο προορισμό! Το Πήλιο είναι το μαγικό βουνό που αγκαλιάζεται από τον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο. Ένα καταπράσινο μέρος που το χαρακτηρίζουν οι πηγές με το γάργαρο νερό και το εύφορο χώμα με κάθε λογής δέντρα: Πλατάνια, μηλιές, καστανιές, ενώ τα υπέροχα χειμωνιάτικα χρώματα σε κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις θα σας μαγέψουν! 

4+1 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για αξέχαστες διήμερες αποδράσεις!

Χωριά απαράμιλλης ομορφιάς

Ανεβαίνοντας από τον Βόλο προς το Πήλιο, θα συναντήσετε την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, τα χωριά κόσμημα και πιο δημοφιλή της συγκεκριμένης περιοχής. Εδώ τα αρχοντικά, η αγνότητα, η υπέροχη αρχικτεκτονική και η φύση με την απλότητα «μπλέκουν» με έναν μαγικό τρόπο με την πολυτέλεια και σας προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία διαμονής, ενώ παράλληλα ο Βόλος και ο Παγασητικός κόλπος απλώνονται στα πόδια σας. 

Υπέροχη αρχιτεκτονική, παραδοσιακοί ξενώνες, πλατείες μέσα στη φύση και υπέροχα πέτρινα απίτια θα συναντήσετε και σε άλλα χωριά στη γύρω περιοχή, καθένα από αυτό μοναδικά: Πουρί, Κεραμίδι, Μούρεσι, Κισσός, Μηλιές, Βιζίτσα. 

Τα χωριά που συναντάμε από τον Βόλο προς το Πήλιο είναι πολύ γραφικά και με παραδοσιακή αρχιτεκτονική

Διαμονή στα υπέροχα αρχοντικά

Δεκάδες υπέροχα πέτρινα αρχοντικά πολλών αστέρων, με παραδοσιακή διακόσμηση, μέσα στην πλούσια βλάστηση είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν σε όλα τα χωριά της περιοχής για να σας χαρίσουν τις διακοπές των ονείρων σας! 

Ιωάννινα: 10 λόγοι για να επισκεφτείτε την πόλη φέτος τα Χριστούγεννα

Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, Αγριόλαυκες, απέχει 27 χλμ. από τον Βόλο 

Χιονοδρομικό κέντρο

Σκι με θέα στο Αιγαίο... Στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου στα 1.470 μ., σας περιμένουν τέσσερις πίστες για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, αρχάριους και μη, ενώ στο καταφύγιο του κέντρου μπορείτε να απολαύσετε την αφοπλιστική θέα και ένα ζεστό ρόφημα! 

Το μονοπάτι των Κενταύρων

Μία υπέροχη, σχετικά εύκολη, διαδρομή μέσα στη φύση, διάρκειας 2 ωρών, που αξίζει να κάνετε! Δε φαντάζεστε την ομορφιά που κρύβει αυτό το μονοπάτι! Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο Πήλιο ζούσαν οι Κένταυροι και ο σοφός Χείρωνας, κοντά στον οποίο μαθήτευσαν ο Αχιλλέας και ο Ασκληπιός που διδάχθηκε την ιατρική καθιερώνοντας το φίδι ως σύμβολό της.

Το μονοπάτι των Κενταύρων είναι μία must διαδρομή στη φύση που όλοι πρέπει να κάνετε εάν επισκεφθείτε το Πήλιο

Άνω Λεχώνια με τον «Μουτζούρη»: Βόλτα με το τρενάκι στις Μηλιές 

Μία από τις πιο γεμάτες εμπειρίες που θα σας χαρίσει το Πήλιο είναι η διαδρομή με το τρενάκι από τον σταθμό στις Μηλιές κάθε Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι. Το γραφικό τρενάκι του Πηλίου ξαναπαίρνει τον δρόμο για Άνω Λεχώνια πάνω από 12 γέφυρες. Μία διαδρομή μέσα στη φύση που αξίζει να δείτε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top