Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα ρίξει χαλάζι

Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο 4/12

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Χειμωνιάτικο θα είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού, με βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις. 

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ιδιαίτερα στα δυτικά, στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοτπώσεις. 

Παράλληλα θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

καιρός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15
  • στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς
  • στη Θεσσαλία από 2 έως 17
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 βαθμούς
  • στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17
  • στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση το απόγευμα, Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική – Καλύτερος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης.

Από αργά το απόγευμα ο βράδυ θα παρουσιάσει βελτίωση. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Προβλήματα στο Μεσολόγγι από την κακοκαιρία

Προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν.

Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία και παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με τον δήμο, «όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ανθρώπων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων».

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, έχει μεριμνήσει «για την φιλοξενία σε ξενοδοχεία όσων πολιτών θέλουν να προστατευθούν καθ' όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top