Κορωνοϊός: Τα στοιβαγμένα ράντζα οδηγούν σε διασπορά μέσα στα νοσοκομεία

Τριτοκοσμικές εικόνες με ασθενείς να μεταφέρονται μέσα στη βροχή

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου για την πίεση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (02/12/21)

Τα ράντζα και το στοίβαγμα ασθενών στα επείγοντα έχουν εκτοξεύσει την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. 

Κορωνοϊός: 89 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - 704 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Πολλοί ασθενείς αποφεύγουν τη νοσηλεία για να μην κολλήσουν κορωνοϊό, ρισκάροντας την υγεία τους. 

Την ίδια στιγμή, προκαλεί αίσθηση ένα βίντεο από το νοσοκομείο Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, που δείχνει ασθενείς με covid-19 να μεταφέρονται μέσα στη βροχή. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο λόγος που οι ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό μετακινούνται με φορεία εξωτερικά του νοσοκομείου είναι γιατί δεν έχουν φροντίσει οι υπεύθυνοι να δημιουργήσουν έναν εσωτερικό διάδρομο που θα ενώνει τη νέα πτέρυγα με τα εργαστήρια όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις. Οι ασθενείς έχουν πυρετό ή βαριά πνευμονία και σκεπάζονται με βαριές κουβέρτες.

Σε άλλο νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας, η διαλογή ασθενών γίνεται στους διαδρόμους, οι οποίοι είναι γεμάτοι με ράντζα. Με αυτόν τον τρόπο πολλοί άνθρωποι που δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό, κολλάνε στον χώρο που συγκεντρώνονται τα ύποπτα κρούσματα, καθώς περιμένουν πολλή ώρα στον χώρο. 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Ποια είναι η διαδικασία για τη χορήγησή τους

Για να γλυτώσουν τη νοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού, πολλοί ασθενείς προτιμούν να μείνουν σπίτι. Ωστόσο αυτό είναι επικίνδυνο για πολλούς που νοσούν βαριά και αργούν να νοσηλευτούν, επιδεινώνοντας έτσι την κατάσταση της υγείας τους.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top