Κορωνοϊός: Σε νοσοκομείο ως εθελοντής γιατρός μετά τη «νεκρανάστασή» του

Η εμπειρία του πνευμονολόγου από τον Βόλο έναν χρόνο μετά τη νόσησή του

Kωνσταντίνος Χρήστου

Πριν από περίπου έναν χρόνο νόσησε με κορωνοϊό, διασωληνώθηκε και κέρδισε τον ιό μετά από πολύμηνη μάχη. Τώρα επέστρεψε στο νοσοκομείο Βόλου ως εθελοντής γιατρός για να συνδράμει στη μάχη που δίνουν με τον ιό άλλοι ασθενείς. 

Ο λόγος για τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Χρήστου, ο οποίος είναι ένας από τους έντεκα ιδιώτες γιατρούς που ενισχύουν το Αχιλλοπούλειο με εφημερίες, για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ανάγκη που υπάρχει με τους ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ο ίδιος μετά την πρώτη του εφημερία προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Κάνει λόγο για συγκλονιστική εμπειρία και καλεί τους νεαρότερους συναδέλφους του - μέλη του Ι.Σ.Μαγνησίας να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ολόκληρη η ανάρτηση του πνευμονολόγου Κωνσταντίνου Χρήστου

«Έναν χρόνο μετά την εισαγωγή μου με κορωνοϊό και τη μετέπειτα «νεκρανάσταση» μου, η μοίρα (και η επιστράτευση της κυβέρνησης) με βρίσκει πάλι στο Γ.Ν.Βόλου. Αυτή τη φορά ως εθελοντής εφημερεύον ιατρός στις κλινικές Covid-19. Παρά τη συγκίνηση να βρεθώ έξω από την πόρτα του παρ’ ολίγον θανάτου μου (κοίτα φώτο),  παρά τη δυσκολία από την ειδική προστατευτική στολή (κοίτα φωτο), και παρά το βαρύ φορτίο των μέχρι τώρα τριών θανάτων σε περίπου 90 νοσηλευόμενους, η εμπειρία είναι συγκλονιστική!

Καλώ και άλλους συναδέλφους, ιδίως τους νεαρότερους, μέλη του Ι.Σ.Μαγνησίας να βοηθήσουν τους εμπροσθοφύλακες της μάχης με τον κορωνοϊό. Μήτσιου Εύη, Ποτολίδης Ευάγγελος (ειδικοί),  Μαργαρίτης Δημήτριος- Απόστολος, Τζικοπούλου Μαρία, Νικητόπουλος Σταύρος (ειδικευόμενοι) οι εφημερεύοντες σήμερα Κυριακή: εξαιρετικοί συνάδελφοι, ακούραστοι ιατροί, υπέροχοι άνθρωποι! Θεωρώ πως βοήθησα κι εγώ στο έργο σας….!»

Ο δρ. Κωνσταντίνος Χρήστου είναι πνευμονολόγος- φυματιολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε μίλησει για την εμπειρία του με τον κορωνοϊό σε ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο «Ημέρες Πνευμονολογίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top