Καιρός: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην Πάτρα - Χιόνια στο Μέτσοβο

Στα λευκά Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλάβρυτα

Πλημμύρισε η Πάτρα. Τα καταστήματα έγιναν ένα με τη θάλασσα - Βίντεο Ant1

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις προηγούμενες ώρες, τα φαινόμενα ήταν έντονα σε πολλές τις περιοχές, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ έντονες χιονοπτώσεις «έντυσαν» στα λευκά τη βόρεια Ελλάδα.

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην Ακτή Δυμαίων, η νύχτα ήταν εφιαλτική με τεράστιες καταστροφές σε παραλιακά καταστήματα, καθώς από το ύψος των Ιτεών όπου έκλεισε ο δρόμος, μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός μετατράπηκε σε λίμνη, όπως αναφέρει το flamis. Το νερό έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή. 

πλημμύρες

πλημμύρες Πάτρα

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Πρέβεζα

Ανεμοστρόβιλος έπληξε το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα. Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και στην παραλία της Καστροσυκιάς.

ανεμοστρόβιλος Πρέβεζα

Στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα, στο ύψος της Καστροσυκιάς από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα πρώτα χιόνια στα Τρίκαλα – Στα λευκά το Μέτσοβο

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή της Μαρόσας στα 1.500 μέτρα υψόμετρο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τρίτη

Για σήμερα Τρίτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12
  • στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς
  • στη Θεσσαλία από 3 έως 15
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς
  • στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14
  • στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς
  • στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου

Πάντως σταδιακά η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top