Κορωνοϊός: Έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα - Τι θα ανακοινωθεί

Εξετάζονται αλλαγές στην εστίαση, περισσότερα rapid και SMS για εμβολιασμό

Ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας σημείωσαν τα νέα κρούσματα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, φτάνοντας τα 4.696

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι επιστήμονες, βλέποντας την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα να επιδεινώνεται διαρκώς. Γι’ αυτό στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες στις επιβαρυμένες περιοχές.

Ήδη, ειδικοί και κυβέρνηση έχουν επεξεργαστεί μια πρώτη λίστα μέτρων, μετά από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας στις «κόκκινες» περιοχές. Ενδεικτικό είναι ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι πλέον 421, ενώ ο δείκτης θετικότητας έχει ανέβει στο 1,72%.

Κορωνοϊός: Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και τη Θεσσαλία ενώ αυξητική είναι η τάση στο ιικό φορτίο στην Αττική. 

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων αλλά και να κάθονται λιγότερα άτομα σε κάθε τραπέζι. 

Επίσης, οι εξωτερικοί χώροι που είναι κλεισμένοι με τέντες και πλαϊνά προστατευτικά, αναμένεται να θεωρούνται κλειστοί κι έτσι να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους. 

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης θα γίνουν πιο συχνοί, ενώ αναμένεται να πυκνώσουν και τα πρόστιμα για τους παραβάτες, οι οποίοι δε θα κάνουν ελέγχους στους πελάτες για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, που θα φτάνουν ακόμα και ως το «λουκέτο».

Συζητείται ακόμα να απαγορευτεί και πάλι η μουσική στους εξωτερικούς χώρους. 

Κορωνοϊός: Πρόστιμο-ρεκόρ και «λουκέτο» σε γνωστό νυκτερινό μαγαζί

Ένα από τα μέτρα που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να  μπει σε εφαρμογή είναι η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζομένων να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε δύο αντί για ένα rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους. 

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει 35χρονος - «Δεν αναπνέω κανονικά έναν χρόνο μετά»

Ειδικά για τους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν συζητήσεις για ακόμη πιο συχνό διαγνωστικό έλεγχο ως και τρία rapid test εβδομαδιαίως.

Τέλος, στις εξαιρετικά επιβαρυμένες περιοχές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εισηγήσεις για κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και μπαρ. 

Κορωνοϊός: Για ποιες περιοχές εξετάζεται «λουκέτο» στα νυκτερινά κέντρα

Στόχος των μέτρων αυτών είναι να συγκρατηθούν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, για να αντέξει το σύστημα υγείας.

Εστίαση: Εντολή για αυστηρούς ελέγχους μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Παράλληλα, θα εντατικοποιηθεί η καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, ενώ αναμένεται από το τέλος της εβδομάδας να σταλούν τα πρώτα SMS σε πολίτες με την προτροπή να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. 

Κορωνοϊός: Όχι μέτρα για εμβολιασμένους

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί κύκλοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δε θα ληφθούν μέτρα που να αφορούν στους εμβολιασμένους, καθώς κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μηνύματα σε όσους έχουν επιφυλάξεις να κάνουν το εμβόλιο και θα προκαλούσε τη δυσαρέσκεια όσων το έχουν κάνει ήδη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top