Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου

Όσοι παρακολούθησαν την παρέλαση έπρεπε να φοράνε μάσκα

Απόσπασμα από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου/Βίντεο: ΕΡΤ 1 

Εντυπωσιακή ήταν η στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

28η Οκτωβρίου: Παρελάσεις με μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη/EUROKINISSI

Ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη/EUROKINISSI

Η παρέλαση διήρκησε μία ώρα και όσοι την παρακολούθησαν έπρεπε να φοράνε μάσκα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολουθεί τη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη /EUROKINISSI

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολουθεί τη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη /EUROKINISSI

28η Οκτωβρίου 1940: Η επέτειος του ΟΧΙ - Τι γιορτάζουµε

 

Η παρέλαση είχε και πολλές… εκπλήξεις. Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλάμβανε μεταξύ άλλων, πτώσεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της ελληνικής σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζεύς» πραγματοποίησαν πτήσεις, ενώ φέτος συμμετείχε στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που πέταξε μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η παρέλαση θα διαρκέσει μία ώρα και όσοι την παρακολουθούν πρέπει να φοράνε μάσκα.

Όσοι πήγαν να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση πρέπει να φορούν μάσκα/EUROKINISSI

Νωρίτερα, στις 10:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ' Σώματος Στρατού.

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του ΟΧΙ/EUROKINISSI

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του ΟΧΙ/EUROKINISSI

Με περηφάνεια παρελαύνει ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου/EUROKINISSI

Με περηφάνεια παρελαύνει ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου/EUROKINISSI

 

28η Οκτωβρίου: Το Έπος του «Όχι» και ο χάρτης με τα σημαντικότερα γεγονότα

Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη/ΕUROKINISSI

Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη/ΕUROKINISSI

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου: Το μυστήριο του Ιωάννη Μεταξά - Ο δικτάτορας που είπε «όχι»

  • Από τις 03.00΄ και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης - η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 11.00΄- θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, των οχημάτων στους δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών. 30ης Οκτωβρίου, καθ' όλο το μήκος της. Μ.Μπότσαρη, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή. Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού. Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ' όλο το μήκος της. Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης. Γκύζη, καθ' όλο το μήκος της. Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Καλαμαριάς), στο τμήμα της από Ερυθρού Σταυρού μέχρι Αιγαίου.
  • Από τις 05.00΄ και μέχρι το τέλος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών. 30ης Οκτωβρίου, καθ' όλο το μήκος της.
  • Από τις 07.00΄ σταδιακά και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων: Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στρατηγού Κακαβού. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή. Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού. Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου/ΕUROKINISSI
Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου/ΕUROKINISSI

Σε ποιους ακόμα δρόμους θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τροχαίας, εκτός απο τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους δρόμους:

  • Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ.Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ.Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00΄ της 25-10-2021 μέχρι ώρα 15.00΄ της 28-10-2021.
  • Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι το τέλος της παρέλασης της 28-10-2021.
  • Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2021.
  • Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι ολοκλήρωσης της παρέλασης .
  • Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Δελφών μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι το τέλος της παρέλασης.
  • Καραϊσκάκη, στο τμήμα της οδού από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους. Η Διεύθυνση Τροχαίας καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους αναφερομένους δρόμους και επισημαίνει ότι λόγω των παρελάσεων σε δήμους και δημοτικές κοινότητες του νομού ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top