Με μάσκα και αποστάσεις όλοι στις παρελάσεις φέτος

Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας

Ολοένα και αυξανόμενη είναι η πίεση στο σύστημα Υγείας, και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, όπου η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει χαμηλή.

Όπως αποκάλυψε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, πλέον οι εισαγωγές σε κλινικές Covid είναι πάνω από 200 κάθε μέρα.

Αρχικά η κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας που έχει αυξηθεί σημαντικά -28%- με διαφοροποιήσεις σε σημεία της επικράτειας.

«Ο λόγος σε σχέση με τα εξιτήρια είναι 1,6», εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία υπογράμμισε πως η πληρότητα των κλινών COVID είναι σταθερά πάνω από 90% στη βόρεια Ελλάδα.

Κορωνοϊός: 3.407 τα σημερινά κρούσματα - 34 θάνατοι και 347 διασωληνωμένοι

Η ίδια έφερε ως παράδειγμα την Ξάνθη και τη Δράμα, όπου παρατηρείται - παρά τη σχετική σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας - σημαντική αύξηση των νοσηλειών και της θνητότητας.

Μάλιστα, επεσήμανε πως στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, παρατηρείται μετατόπιση των κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία θα νοσήσουν βαρύτερα, θα χρειαστεί να νοσηλευτούν και πιθανόν να κινδυνεύσουν.

«Αυτό που κυρίως εντυπωσιάζει είναι ότι παρά τα δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων, με την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη βόρεια Ελλάδα, δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή, φαίνεται ότι ένα σημαντικό μέρος των συνανθρώπων μας στη βόρεια Ελλάδα,, δεν  έχουν πειστεί να εμβολιαστούν, ενώ ζουν στις πιο επιβαρυμένες περιοχές», σημείωσε.

Όπως τόνισε με έμφαση η κυρία Παπαευαγγέλου, «η λοίμωξη από κορωνοϊό δεν είναι μια απλή γριπούλα».

Με μάσκα και αποστάσεις στις παρελάσεις

«Πρόσφατα έγινε ένα βήμα προς την μεγαλύτερη κινητικότητα των εμβολιασμένων. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε τη χρήση κοινής λογικής και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι όσο κυκλοφορεί ο ιός χρειάζεται προσοχή.

Όσον αφορά τις παρελάσεις, επεσήμανε ότι όπου αυτές πραγματοποιηθούν θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

«Έτσι όσοι θα τις παρακολουθήσουν θα πρέπει να φορούν απαραιτήτως μάσκα» σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου και προειδοποίησε πως φέτος το χειμώνα η νοσηρότητα γενικά θα είναι πιο αυξημένη. Η ίδια προέτρεψε όλους τους ευάλωτους ή μεγαλύτερης ηλικίας συνανθρώπους μας να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top