Ρόδος: Η μητέρα είχε φωτογραφία με τα τραύματα της 8χρονης μετά τον βιασμό

Με νοητική υστέρηση μητέρα και παιδί - Πού στρέφονται οι έρευνες

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την υπόθεση βιασμού της οκτάχρονης στη Ρόδο.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη με την υπόθεση βιασμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού στη Ρόδο, το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε τραυματιστεί. Η φρίκη που έζησε το παιδί ήρθε στο «φως» μετά από ανώνυμη καταγγελία πολίτη.

Ρόδος: Οκτάχρονη στο νοσοκομείο μετά από βιασμό

Τα νεότερα στοιχεία προκαλούν ανατριχίλα. Σύμφωνα με τη dimokratiki, ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και τα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, που δηλώνουν κακοποίηση. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι τώρα ο τρόπος που προκλήθηκε η κακοποίηση, με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί. Οι πιθανότητες θεωρούνται μικρές, αλλά υφίστανται. 

Ρόδος: Τι λέει η γιαγιά της οκτάχρονης που νοσηλεύεται μετά από βιασμό

Το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, όμως λόγω νοητικής υστέρησης η εξέταση δεν ήταν διαφωτιστική και η παιδοψυχολόγος δεν κατέληξε στο τι έχει συμβεί.

Ακόμα, πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, ενώ το παιδί φέρεται να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης, ούτε η ταυτότητά του.

Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες και άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαριστεί τι πραγματικά συνέβη.

Ρόδος: Το οικογενειακό περιβάλλον της οκτάχρονης θύμα βιασμού

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο και η μητέρα της 8χρονης φέρεται να έχει, επίσης, νοητική στέρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα φέρεται να είχε προσπαθήσει να πουλήσει το τέταρτο παιδί, που έχει αποκτήσει με τον Ρομά σύντροφό της. Τότε είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια.

Οι γονείς της είχαν αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών. 

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί, η οποία όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα είχε ληφθεί από την μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να τη συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή ιατρού ή όχι.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την έρευνα. Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση διάταξης της κ. Εισαγγελέως αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού από τη μητέρα της και την ανάθεση της σε επιτελείς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου.

Ρόδος: Ελέγχονται και τα αδέρφια της 8χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki, με εντολή της αρμόδιας Εισαγγελέως ζητήθηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα άλλα δύο αδέλφια της 8χρονης, τα οποία είναι επίσης ανήλικα.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top