Κορωνοϊός: 2.700 θάνατοι έως τα Χριστούγεννα

Πρέπει να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη για την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, έως τα Χριστούγεννα αναμένεται οι θάνατοι να έχουν φτάσει τους 2.500 – 2.700 αν δεν εμβολιαστεί το 70% - 75% του πληθυσμού. 

Αστικά λύματα: Μείωση του ιικού φορτίου στην Πάτρα - Αύξηση στη Θεσσαλονίκη

«Από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε τους εμβολιασμούς στο 70 με 75% επί του πληθυσμού. Πρέπει να εμβολιαστούν 1 εκατ. άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται. Η χώρα έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάσει 120.000 ανθρώπους την ήμερα», είπε στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, το 60% των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας στους εμβολιασμούς, όπως για παράδειγμα η Φθιώτιδα, όπου το ποσοστό των εμβολιασμών είναι 49%.

Κορωνοϊός: Μεγάλη άυξηση στα κρούσματα της Αττικής

Πρότεινε η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα – πόρτα  τουλάχιστον στους ηλικιωμένους για να συζητήσουν μαζί τους, σε μια προσπάθεια να τους πείσουν και ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εκκλησίας  λόγω του κύρους και του ρόλου της, ώστε να πειστούν τόσο οι πιστοί όσο και αρκετοί μοναχοί και μοναχές που αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμούς και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος», κατήγγειλε.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για το άνοιγμα στη Β. Ελλάδα 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Γ. Κιουμής δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη χρονική στιγμή που έγινε το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης στη Βόρεια Ελλάδα. 

Κορωνοϊός - καθηγητής Yale: Πότε θα τελειώσει η πανδημία

«Η πανδημία στη Β. Ελλάδα γίνεται σε εξέλιξη, δεν έχουμε σημεία κάμψης, η πίεση της πανδημίας στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σε σχεδόν απόλυτη πληρότητα, κι οι άνθρωποι που έχουν άλλες παθήσεις έχουν κι αυτοί δικαιώματα στη ζωή. Δεν μπορεί να δοθεί το 100% των ΜΕΘ στον κορωνοϊό», προειδοποίησε στον ΣΚΑΪ.

Τάχθηκε υπέρ της αναδιανομής κλινών, εάν είναι εφικτό για τους ασθενείς υπέρ του κορωνοϊού και προειδοποίησε πως αν υπάρξει αστοχία στη διαχείριση το μήνυμα θα είναι πολύ αρνητικό.

Θεμιστοκλέους: Πλήρως εμβολιασμένο το 69% του ενήλικου πληθυσμού

Πρότεινε τέλος να δραστηριοποιηθούν υπέρ του εμβολιασμού καλλιτέχνες, επαγγελματικές ομάδες, όπως πυροσβέστες, αθλητικές ομάδες, που ασκούν μεγαλύτερη επίδραση στον πληθυσμό, ώστε να πείσουν όσους διστάζουν ακόμα να προχωρήσουν με τον εμβολιασμό τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top