Κακοκαιρία Αθηνά: Προβλήματα στην Κέρκυρα - Πλημμύρισαν δρόμοι

Απογορετικό απόπλου ανοικτών πλοίων στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας

To ρεπορτάζ για την κακοκαιρία στην Κέρκυρα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έχει ξεκινήσει να δείχνει τα δόντια της στους κατοίκους της Κέρκυρας και των Παξών.  Στην Κέρκυρα βρέχει ασταμάτητα από χθες, ενώ έχουν πλημμυρίσει δρόμοι στην πόλη. Την ίδια ώρα δυνατοί άνεμοι πλήττουν το νησί των Παξών.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα- πηγή corfutv

Τα σχολεία στην Κέρκυρα θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα , ενώ δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση της «Αθηνάς» - Πού θα κλείσουν τα σχολεία την Τετάρτη 7/10

Εντωμεταξύ, η κακοκαιρία προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Επελαύνει η κακοκαιρία «Αθηνά»: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα, με έμφαση στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία και στη Βορειοδυτική Θεσσαλία, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα- πηγή corfutv

Επιπλέον αναμένονται τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top