Επιστροφή στην κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τους εμβολιασμένους (4/10)

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, η κυβέρνηση, με βασικό πυρήνα την επιστροφή στην κανονικότητα για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί. 

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται είναι η κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, ακόμα και στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές. 

Αυτό είναι το νέο σχέδιο με ελευθερίες παντού για τους εμβολιασμένους

Αυτό σημαίνει την κατάργηση των μίνι lockdown σε όλες τις περιοχές που ισχύει σήμερα, με τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας να επαναλειτουργούν κανονικά και μόνο για εμβολιασμένους, όπως προβλεπόταν από τα πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας. Συζητείται μάλιστα να επιτραπεί ακόμα και ο χορός. 

εμβολιασμένοι

Οι εμβολιασμένοι αναμένεται από αύριο να επιστρέψουν στην κανονικότητα

Στόχος είναι με τα νέα μέτρα να μην «τιμωρούνται» μαζί με τους ανεμβολίαστους και οι εμβολιασμένοι πολίτες, αλλά και να επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να είναι covid free.

Κορωνοϊός: Ένας στους τρεις που δίσταζε να εμβολιαστεί, τελικά το έκανε

Μια γεύση για το τι θα ανακοινωθεί αύριο έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί γενικευμένο lockdown και ότι ο φετινός Οκτώβριος δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. 

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι ανακοινώσεις αύριο θα εκπέμπουν ξεκάθαρα μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους. 

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως τα περιοριστικά μέτρα που θα τους αφορούν δε θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά θα στοχεύουν στο να προστατεύσουν τους ίδιους και τους υπόλοιπους πολίτες από τη διασπορά. 

κατάστημα covid free

Θα ανακοινωθούν μέτρα για την «απελευθέρωση» των εμβολιασμένων

Προνόμια εμβολιασμένων: Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις

Οι τελικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν σήμερα και θα ανακοινωθούν αύριο, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες «πειθούς» των ανεμβολίαστων.

Κανονικά οι παρελάσεις Οκτωβρίου 

Με αυτά τα δεδομένα, οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο  και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, όπως και οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας. 

Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων

Συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές, οι οποίες έγιναν σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων και τονίζουν ότι «φέτος έχουμε το προνόμιο του εμβολίου και δύο στους τρεις ενήλικους συμπολίτες μας είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αντισώματα εξαιτίας της νόσησής τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top