Αυτό είναι το νέο σχέδιο με ελευθερίες παντού για τους εμβολιασμένους

Συμβουλευτικός ο ρόλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

To Star αποκάλυψε στο ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, ακόμα και στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», το οποίο θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. 

Κορωνοϊός: Ένας στους τρεις που δίσταζε να εμβολιαστεί, τελικά το έκανε

Όπως επισήμανε ο Γ. Ευγενίδης αλλάζει και η προσέγγιση της κυβέρνησης για την πανδημία και ο ρόλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.  

Για την κυβέρνηση φαίνεται πως είναι ειλημμένη η απόφαση να προχωρήσει με έναν νέο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει περισσότερες ελευθερίες για πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, ανεξαρτήτως του που είναι. Με άλλα λόγια, ακόμα και σε μια «κόκκινη περιοχή», οι εμβολιασμένοι πολίτες δε θα υφίστανται «τιμωρητικούς» περιορισμούς και αυτό αναμένεται να το ακούσουμε την Τετάρτη, από τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη. 

«Δεν πρέπει να υπάρχει θολό μήνυμα στην κοινωνία», λένε στο Star κυβερνητικές πηγές στον απόηχο και αυτού που είπε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο.

Προνόμια εμβολιασμένων: Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις

Πρακτικά, αυτό που είναι υπό επεξεργασία είναι μια νέα κωδικοποίηση των μέτρων, ώστε οι εμβολιασμένοι, για παράδειγμα, να μπορούν να μπαίνουν στο εσωτερικό της εστίασης με μουσική ή και μετά τη 1 το βράδυ στις «κόκκινες περιοχές». Όπως λένε άλλες πηγές, για παράδειγμα, δεν έχει νόημα πολίτες να φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη και να πηγαίνουν στις Σέρρες να διασκεδάσουν και το πλαίσιο των μέτρων δε θα πρέπει να είναι τιμωρητικό, εν τέλει, για όσους επέλεξαν να εμβολιαστούν και αισθάνονται ότι «τους παίρνει η μπάλα». 

Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλάζει και ο ρόλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Πρακτικά, η Επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και όχι τον αποφασιστικό που έχει ως και αυτό το διάστημα. Θα γνωμοδοτεί για μια σειρά ζητημάτων, αλλά τις αποφάσεις θα τις παίρνει η κυβέρνηση, ενώ η Επιτροπή δε θα συνεδριάζει και με την ίδια συχνότητα όπως σήμερα. Άλλωστε, αυτό έχει ήδη ατονήσει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top