Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων

Τι θα εξαγγείλει την Τρίτη 24 Αυγούστου

 
Το κυβερνητικό σχέδιο για τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας, το οποίο θα ανακοινωθεί αύριο αποκάλυψε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. Oι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από πολλούς εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας και από όλα τα γήπεδα, ενώ για να μπορέσουν να πάνε στη δουλειά τους θα πληρώνουν από την τσέπη τους για εργαστηριακά test. 

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα: Επιστρέφει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Το τοπίο για τους ανεμβολίαστους αλλάζει καθώς οι πόρτες σε εστιατόρια, μπαρ, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας, αλλά και στα γήπεδα, φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα είναι κλειστές για όσους δε θα έχουν κάνει μέχρι τότε το εμβόλιο.  

«Παράθυρο» για σινεμά και θέατρο με εργαστηριακό τεστ

Στα σινεμά και τα θέατρα πάντως εξετάζεται να τους επιτραπεί η είσοδος με εργαστηριακό τεστ που θα πληρώνουν από την τσέπη τους, επειδή σε αυτούς τους χώρους είναι εφικτό να φορούν όλοι, συνεχώς, τις μάσκες τους.

Η κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφο σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται

Θα πληρώνουν τα test από την τσέπη τους

Δυσβάστακτο θα είναι όμως είναι το κόστος που πρέπει να αναλάβουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν εργαστηριακό τεστ όσοι εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι. Πρόκειται για ένα ποσό τουλάχιστον 20 ευρώ για κάθε repid test.  Θα γίνεται υποχρεωτικά ένα την εβδομάδα στην αρχή και σε επόμενη φάση θα γίνουν δύο την εβδομάδα. Δηλαδή πρόκειται για κόστος που μπορεί να ανέλθει έως και τα 160 ευρώ τον μήνα! 

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια το test θα… «πηγαίνει σύννεφο». Στους ανεμβολίαστους μαθητές τα self test θα τα παρέχει το κράτος. Για τους ανεμβολίαστους  φοιτητές δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αν θα αρκεί το self test  ή αν θα απαιτείται και rapid test. Και εδώ το κρίσιμο θέμα είναι ποιος θα το πληρώνει.

Zέττα Μακρή: Τηλεκπαίδευση σε εξαιρετικές περιπτώσεις 

Εισηγήσεις για test και στις μετακινήσεις – Τι θα ισχύει σε super market και άλλα καταστήματα   

Στα μέσα μεταφοράς και στις μετακινήσεις υπάρχουν εισηγήσεις να ισχύουν και εδώ τα τεστ,  αλλά επειδή θα είναι ανέφικτος ο έλεγχος  φαίνεται πως δύσκολα θα υιοθετηθεί τελικά.

Στα σούπερ μάρκετ και στο λιανεμπόριο σε αυτή τη φάση δεν θα υπάρξει κάποιος  αποκλεισμός αλλά θα ισχύει όριο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά,  με μάσκες και αποστάσεις.

Τέλος, επανέρχεται και η συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες. Πρώτα θα εξεταστεί για το δημόσιο και ειδικά για τις υπηρεσίες όπου υπάρχουν συναλλαγές με το κοινό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top