Κρήτη σεισμός: Ο 65χρονος είχε πάει για επίβλεψη των εργασιών του γιου του

H αδελφή του άτυχου οικοδόμου στο Star

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που χτύπησε το πρωί το Ηράκλειο της Κρήτης. 

Σεισμός Ηράκλειο: Νεκρός ο πατέρας και τραυματίας ο γιος στην εκκλησία

Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης, 65 χρόνων, θάφτηκε  - μπροστά στα μάτια του γιου του - κάτω από τα συντρίμμια της εκκλησίας του προφήτη Ηλία, έξω από το Αρκαλοχώρι. Είχε πάει το πρωί στον ναό, για να δει εάν οι εργασίες αναστύλωσης - που είχε αναλάβει ο εργολάβος γιος του - προχωρούσαν.  Εκείνη την ώρα στο εκκλησάκι εργάζονταν δύο ακόμη άτομα. 

Συντρίμμια παντού μετά τον σεισμό στην Κρήτη - Αποκαρδιωτικές εικόνες

Ηράκλειο σεισμός: «Δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος» είπε η αδελφή του άτυχου οικοδόμου

Η αδελφή του Ιάκωβου Τσαγκαράκη συντετριμμένη μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Αλέξανδρο Γύγο, δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον αδελφό της από τη μια στιγμή στην άλλη. Καλύτερος άνθρωπος και οικογενειάρχης δεν υπήρχε, είπε. Την Τρίτη 28/9 στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του.

«Μόνο οι δύο τοίχοι είχαν παραμείνει όρθιοι. Όλη η οροφή είχε πέσει μέσα στην εκκλησία και τα μπάζα ήταν περίπου στο ένα μέτρο» εξήγησε ο διοικητής της ΕΜΑΚ Κρήτης.

Ο άτυχος 65χρονος που έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε η εκκλησία από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Ο άτυχος 65χρονος που έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε η εκκλησία από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Η σύζυγος του άτυχου οικοδόμου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο. Παρακαλούσε για ένα θαύμα, όμως, όταν είδε τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ να μεταφέρουν τη σορό του, κατέρρευσε.  

Σεισμός Κρήτη: Πάνω από 1.000 κτίρια είναι ακατάλληλα

Η είδηση του θανάτου του Ιάκωβου Τσαγκαράκη έσκασε σαν βόμβα στο χωριό του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δε θα ξαναδεί τον φίλο και συγχωριανό. Ο άτυχος οικοδόμος, μάλιστα, στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο στον Πατούχα της  Άνω Βιάννου. 

Kαταστροφές στο Αρκαλοχώρι -φωτογραφία Eurokinissi

Kαταστροφές στο Αρκαλοχώρι -φωτογραφία Eurokinissi

Λίγο νωρίτερα ένας άντρας γλίτωσε τη ζωή του την τελευταία στιγμή, καθώς την ώρα του σεισμού βγήκε τρέχοντας από το εκκλησάκι.  Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Συνολικά περίπου 25 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Αρκαλοχώρι: Σε απόγνωση οι κάτοικοι – Στήνονται πρόχειροι καταυλισμοί

Ο φονικός εγκέλαδος χτύπησε και άλλα χωριά όπως τα Ρουσοχώρια. Σπίτια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Στο Αρκαλοχώρι στήνονται πρόχειροι καταυλισμοί με σκηνές, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτοι.

Ο δημοσιογράφος του Star Αλέξανδρος Γύγος μετέδωσε από το Αρκαλοχώρι, ότι μέχρι τις 20:00 περίπου το βράδυ είχαν φτάσει 30 σκηνές από τις 80 που αναμένονταν και δεν είχαν στηθεί όλες. 

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, γιατί εκτός από τις καταστροφές που υπέστησαν τα σπίτια και οι περιουσίες τους, είναι και ο κορωνοϊός που τους κάνει να φοβούνται να μείνουν όλοι μαζί (ανά 10 άτομα) σε μία σκηνή. Στο ρεπορτάζ του Star, κάτοικοι περίμεναν καθισμένοι σε πλαστικές καρέκλες αναμένοντας να στηθούν οι σκηνές, ένας εκ των οποίων ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star ότι ήταν νηστικοί από το πρωί, ενώ από τη στιγμή που έπεσε η νύχτα έχει πέσει και αρκετά η θερμοκρασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top