Παπαευαγγέλου: «Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα»

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς των εφήβων

Σταθεροποίηση παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Προς μίνι lockdown οδεύουν Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά

Προσέθεσε ότι καταγράφονται 2.24 νέα κρούσματα ανά ημέρα και τα ενεργά κρούσματα είναι 20.000. «Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα», είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αύξηση κατά 60% παρουσιάζει η Κοζάνη. Διπλασιασμό των κρουσμάτων η Ξάνθη. Υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης».

«Η μετάδοση γίνεται ενδοοικογενειακά»

Περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ανησυχούν τους επιστήμονες και επικρατεί και πάλι η ενδοοικογεναική μετάδοση.

Κορωνοϊός: Στο 91,75% των δειγμάτων εντοπίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, σε ημερήσια βάση την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 192.000 τεστ ανά ημέρα και ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,16%.

«Προχωρά ο εμβολιασμός των εφήβων»

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε εκτενώς και στα παιδιά, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά δεν έχει παρουσιάσει αύξηση, και επανέλαβε την έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τη μείωση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Ευχάριστο, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά. «Συνολικά το 24% των εφήβων ηλικίας κάτω των 18 ετών έχει ήδη λάβει μια δόση του εμβολίου. Όπως και στους ενήλικες, έτσι και στους εφήβους παρατηρείται σαφής διακύμανση της εμβολιαστικής κάλυψης, με τη νότια Ελλάδα να εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top