Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη Β. Ελλάδα - 3 περιοχές «φλερτάρουν» με lockdown

Καμπανάκι Καπραβέλου: «Θα βιώσουμε τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα»

Τι είπε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος για την τήρηση των μέτρων και μια νέα ενδεχομένη έξαρση της πανδημίας - Βίντεο: Mega

Προβληματισμός επικρατεί για την αύξηση των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα. Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και η διασπορά οδήγησαν στο κλείσιμο των πρώτων σχολικών τμημάτων και οι ειδικοί ανησυχούν για μια ενδεχόμενη νέα έξαρση της πανδημίας τώρα που ο καιρός δεν θα μας ευνοεί πλέον. 

Κορωνοϊός: Αύξηση της μετάδοσης σε παιδιά 4-18 ετών

Αν και ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης υπήρξε κατηγορηματικός για το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε χθες έκτακτη επίσκεψη, όμως η λήψη έκτακτων μέτρων δεν έχει αποκλειστεί. Πολλές περιοχές όπως η Δράμα, η Καστοριά και η Ξάνθη «φλερτάρουν» ήδη με το «κόκκινο», αφού καταγράφουν σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: 451 κρούσματα στην Αττική - 356 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω ή λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο του 50%.

Κορωνοϊός: 2.329 τα σημερινά κρούσματα - 26 θάνατοι και 333 διασωληνωμένοι

Καπραβέλος: «Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα θα βιώσουμε τραγωδία μέχρι τα Χριστούγεννα»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τήρηση των μέτρων, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Όπως είπε στο Mega, αν δεν είμαστε πιστοί στην τήρηση των μέτρων τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Το σενάριο του Οκτωβρίου βλέπουμε να ξεκινάει πολύ νωρίς. Αν δεν εφαρμόσουμε τα υγειονομικά μέτρα με πιστότητα, αν η πολιτεία δε δείξει αποφασιστικότητα, η τραγωδία που θα βιώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ μεγάλη», ανέφερε.

«Είναι αυτή η μετάλλαξη, η υπερμεταδοτική. Πρέπει οι νεκροφόρες να κάνουν παρέλαση στα νοσοκομεία για να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κορωνοϊός;» τονίζει και επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα των εμβολιασμών έχει πέσει πολύ χαμηλά». «Κάνω έκκληση οι πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που σώζουν ζωές, να εμβολιαστούν. Έχουμε ακόμα περιθώρια» πρόσθεσε.

Επεσήμανε ακόμα ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ήδη οριακή, με τους ανεμβολίαστους ασθενείς να πλειοψηφούν: «Καλές οι συζητήσεις περί μάσκας, περί υποχρεωτικότητας κ.λπ. αλλά ο ιός δε ρωτάει, δε διαπραγματεύεται. Χτες περάσαμε μια τραγική μέρα. Δεν είχαμε κρεβάτι εντατικής, 22 κλίνες εντατικής γεμάτες. Δώσαμε μάχη να σώσουμε δύο ασθενείς, ανεμβολίαστοι και αυτοί. Είμαστε στην αρχή. Σας είπα πριν από ένα μήνα και δέχτηκα και σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση, ότι είδα τον εφιάλτη. Τώρα τον βιώνουμε. Δυστυχώς δε συμμορφώνονται οι συμπολίτες μας με τα υγειονομικά πρωτόκολλα», κατέληξε.

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν τα πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των δύο πρώτων σχολικών τμημάτων.

Πρόκειται για τα τμήματα Β2 (Β τάξη) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης - Συκέων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και το τμήμα Γ2 (Γ Τάξη) του ίδιου σχολείου που κλείνει από 22/9 έως και 1/10. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 13 και 12 κρούσματα αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό στα σχολεία, σε αυτή την περίπτωση οι μαθητές των τμημάτων θα κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top