Θεσσαλονίκη: 40χρονη προσπάθησε να πουλήσει νεογέννητο για 5.000 ευρώ

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών

μωρό/ unsplash

Μία ιδιαίτερη υπόθεση δικάστηκε σήμερα, Δευτέρα, στο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Μία 40χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για απόπειρα μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ' επάγγελμα. 

Η κατηγορούμενη τον Φεβρουάριο του 2019 παρουσιάστηκε ως διερμηνέας σε ιδιωτική κλινική, συνοδεύοντας την 28χρονη συμπατριώτισσά της η οποία βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο κύησης και επρόκειτο να γεννήσει ένα κοριτσάκι. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 40χρονη, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, επισκεπτόταν την ίδια κλινική επικαλούμενη ότι βοηθάει εγκυμονούσες στη διερμηνεία επειδή δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Είχε συμβεί τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν, γεγονός που κίνησε τις υποψίες του νοσηλευτικού προσωπικού. Όταν, την ημέρα του εξιτηρίου της 28χρονης, παρουσιάστηκαν προβλήματα με τα έγγραφα που προσκόμισε η δήθεν διερμηνέας για την έκδοση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του νεογνού, οι υπεύθυνοι της κλινικής απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το νεογέννητο προοριζόταν να παραδοθεί σε άτεκνο ζευγάρι, έναντι ποσού που εκτιμάται ότι θα έφτανε τις 5.000 ευρώ.

Βόλος: Μωρό γεννήθηκε νεκρό μετά από 24 ώρες τοκετού - Μήνυση από τη μητέρα

Η υπόθεση, η οποία εκτυλίχθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη, δικάστηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε την 40χρονη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον ομοεθνή σύζυγό της που επίσης κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση. Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για απόπειρα μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ' επάγγελμα, ενώ οι ίδιοι διαπιστώθηκε ότι είχαν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοιες πράξεις, σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, το ζευγάρι είχε μεταφέρει οδικώς από τη Βουλγαρία την εγκυμονούσα, ήδη μητέρα δύο παιδιών, με σκοπό να γεννήσει στην Ελλάδα και εν συνεχεία να παραδώσει παρανόμως προς υιοθεσία το νεογνό της. Με την ίδια απόφαση, η βιολογική μητέρα τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους, η οποία ανεστάλη.

Η 40χρονη είχε εμφανιστεί άλλες δύο φορές στην κλινική

Ως μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο η διευθύντρια νοσηλείας της κλινικής, η οποία περιέγραψε πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης. Αναφερόμενη στην 40χρονη είπε πως «είχε ζητήσει από τους νοσηλευτές να μην φέρουν σε επαφή το νεογνό με την μητέρα, επειδή εκείνη ήταν κουρασμένη από τον τοκετό». Πρόσθεσε δε ότι «μας έκανε εντύπωση ότι είχε εμφανιστεί παλιότερα άλλες δύο φορές στην κλινική», ενώ στάθηκε στα προβλήματα που ανέκυψαν με τα έγγραφα κατά τη διαδικασία έκδοσης του εξιτηρίου. Από την πλευρά του ο μαιευτήρας κατέθεσε ότι λίγο πριν κάνει τον τοκετό δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστη γυναίκα που παρουσιάστηκε ως φίλη της επιτόκου και μιλούσε σπαστά ελληνικά. «Δεν πήγε στο μυαλό μου ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι ύποπτο», είπε ο ίδιος μάρτυρας.

Τουρκία: Η στιγμή που γυναίκα πετάει το νεογέννητο μωρό της στα σκουπίδια

Η 40χρονη, εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά δεν απολογήθηκε και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Ο σύζυγός της, κρατούμενος καθώς εκτίει ποινή για παρόμοιες υποθέσεις, δήλωσε άγνοια για την υπόθεση χαρακτηρίζοντας άδικη την εμπλοκή του. Ο συνήγορός του ανέφερε ότι ο εντολέας του ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και απασχολείται ως εργάτης γης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top