Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές σε κάποιες περιοχές

Πιθανότητα για μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά ο καιρός σε όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Αρχικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διεθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στην περιοχή του Καστελλόριζου τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 21/9

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και βαθμιαία βόρειοι, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα κεντρικά και νότια
ηπειρωτικά και την Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 33 με 34 βαθμούς,
στα Δωδεκάνησα τους 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top