Παγώνη: Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες; Φόβος για το άνοιγμα των σχολείων

Πόσα παιδιά μέσα στην τάξη μπορεί να κολλήσει ένας μαθητής με μετάλλαξη Δ

Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες προέβλεψε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη - Γιατί «φοβάται» το άνοιγμα των σχολείων και τη μετάλλαξη Δέλτα;

Την έντονη ανησυχία της για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε και στους λόγους που καθιστούν δύσκολη την απαλλαγή μας από τη μάσκα πριν την άνοιξη του 2022.

Για το άνοιγμα των σχολείων: «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ»

«Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» τόνισε χαρακτηριστικά αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επεσήμανε πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», ανέφερε.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία – Τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν 

Συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία

Παράλληλα, η κα Παγώνη τόνισε πόσο σημαντικό είναι να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία.

Σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά ανέφερε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα». Σημειώνεται ότι τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.

παιδιά με μάσκες στα σχολεία - κορωνοϊός

Δύσκολο το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του 2021- Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022. 

Για την τρίτη δόση του εμβολίου

Μητσοτάκης - ΔΕΘ: Για ποιους θα είναι υποχρεωτική η 3η δόση εμβολίου  

Για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανόσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top