Καιρός: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία - Πού προβλέπονται έντονα φαινόμενα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για πλημμύρες

«Σάρωσαν» τα μπουρίνια την περασμένη εβδομάδα. Εικόνες από ανεμοστρόβιλο στην Πρέβεζα - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ρου Star (27/8)

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με έντονες βροχές και καταιγίδες, με το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό για το φετινό φθινόπωρο να κάνει την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα θα αρχίσουν από το βράδυ του Σαββάτου και θα γίνουν εντονότερα την Κυριακή, με τον κίνδυνο να είναι ορατός για πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook, βαρομετρικό χαμηλό από τη δυτική Μεσόγειο θα απασχολήσει σήμερα Παρασκευή την Ιταλία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η χώρα μας θα βρεθεί κάτω από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου, συνδυασμός ο οποίος θα προκαλέσει πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο όπου θα είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού στην περιοχή μας.

κακοκαιρία Σαββατοκύριακο

Μαρουσάκης: «Πολύ επικίνδυνη μέρα η Κυριακή» - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Κυριακή η κακοκαιρία αναμένεται να απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας προκαλώντας ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. 

Οι περιοχές όπου πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η δυτική – κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος, το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο και πιθανόν η βόρεια – κεντρική Εύβοια – βορειοανατολική Στερεά.
Από το μεσημέρι περίπου της Κυριακής ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν και την Θεσσαλονίκη αλλά και την Χαλκιδική με έμφαση τα δυτικότερα τμήματα. 

Η περιοχή της Αττικής φαίνεται να επηρεάζεται το βράδυ της Κυριακής, με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα μιας και ο βοριάς που θα αναπτυχθεί θα εμποδίσει την μετατόπιση των ισχυρών φαινομένων πιο ανατολικά. Στα δυτικά και βόρεια όμως τμήματα του νομού ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από την ένταση των βροχοπτώσεων.

καιρός Αττική

Ολόκληρη η ανάρτηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη:


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top