Μετάλλαξη Μ: Ανησυχούν οι ειδικοί - «Μπορεί να επικρατήσει της Δέλτα»

Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και στη χώρα μας

Τι είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος για τη μετάλλαξη Μ - Πηγή/βίντεο: Σκάι

Συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια κοινότητα μετά τον εντοπισμό και την εξάπλωση κρουσμάτων της μετάλλαξης Mu σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μετάλλαξη Mu: Συναγερμός στον ΠΟΥ για τη νέα παραλλαγή κορωνοϊού

Η παραλλαγή αυτή με την επιστημονική ονομασία B.1.621 χαρακτηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος», καθώς παρουσιάζει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι είναι ανθεκτική στα εμβόλια, εντοπίστηκε και στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Πέμπτη 6 κρούσματα.

Μετάλλαξη Μ: «Μπορεί να επικρατήσει έναντι της Δέλτα»

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη μετάλλαξη Μ. Μάλιστα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να επικρατήσει το προσεχές διάστημα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η μετάλλαξη Μ ενδέχεται να είναι ακόμα πιο μεταδοτική και επικίνδυνη από την Δ.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ακόμα ότι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη ίσως να «είχαμε γλιτώσει από αυτή τη νέα μετάλλαξη».

Μετάλλαξη Μ: Σε ποιες χώρες έχει εξαπλωθεί

Η μετάλλαξη Μ αφότου ταυτοποιήθηκε στην κολομβιανή επικράτεια τον Ιανουάριο εξαπλώθηκε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.

Σχετικά με το ποσοστό εξάπλωσης της μετάλλαξης Μ σε παγκόσμια κλίμακα, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι αυτό είναι πολύ χαμηλό, κάτω από 1%.

Ωστόσο, στην Κολομβία και το Εκουαδόρ, χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, η μετάλλαξη Μ έχει επικρατήσει γύρω στο 30% και 10%, αντίστοιχα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top