Αμβρόσιος: Έβγαλε ψεκαστήρι και έλεγε ότι έχει «φάρμακο» για τον κορωνοϊό

Έκπληκτοι οι πιστοί εντός του Ναού από τη στάση του πρώην Μητροπολίτη

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας, όταν ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έβγαλε ψεκαστήρι και ξεκίνησε να ψεκάζει υποστηρίζοντας ότι έχει το φάρμακο για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με το flamis.gr, ο Αμβρόσιος είχε αρχικά ενημερώσει ότι ήθελε να είναι παρών στη γιορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας για προσωπικούς λόγους από το παρελθόν, ανέβηκε στο βήμα μετά την ομιλία του εφημέριου του Ναού και ξεκίνησε να μιλά για τον Άγιο Ιωάννη. Ξαφνικά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών, έβγαλε από την τσέπη του το «ψεκαστήρι» με τον Αγιασμό και άρχιζε να ψεκάζει φωνάζοντας: «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορωνοϊό». 

Η κίνηση αυτή του πρώην μητροπολίτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος όταν τον είδε φώναξε δυνατά «ντροπή».

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» ανέφερε με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Μπονάνος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Αμβρόσιος δεν αντέδρασε αλλά η ομιλία του συνεχίστηκε κανονικά.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top