Φωτιά στη Φθιώτιδα: Δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Λογγίτσι

Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τη φωτιά που έκαιγε στον Θεολόγο Φθιώτιδας πριν από τρεις εβδομάδες (6/8/21)

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη πυρκαγιά στον νομό Φθιώτιδας, ανάμεσα στο Λογγίτσι του δήμου Στυλίδας και του Νεοχωρίου Δομοκού.

 Συγκεκριμένα, στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Εύβοια: Συγκλονίζει πατέρας νεκρού από τη φωτιά του 2007

Σύμφωνα με το lamiareport, η φωτιά καίει σε δύο διαφορετικά μέτωπα: ένα βόρεια του χωριού της Ανατολικής Φθιώτιδας και ένα πλησίον δασικού δρόμου.

Ενώ στην αρχή δεν υπήρχε κίνδυνος για οικισμούς, καθώς η φωτιά έκαιγε σε υψόμετρο, η αλλαγή της φοράς του ανέμου σήμανε συναγερμό για το χωριό. Όπως όλα δείχνουν, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού Λογγίτσι. 

φωτιά Φθιώτιδα

Φωτογραφία από τη φωτιά/ Lamiareport

Ρίψεις με νερό πραγματοποιούν αυτή την ώρα τρία αεροσκάφη (τα δυο Canadair) που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, αλλά και δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου πριν 15 μέρες, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ανατολικότερα από την σημερινή θέση, είχε εκδηλωθεί πάλι πυρκαγιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.000 στρέμματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top