Καιρός: Μετά τον καύσωνα ήρθαν καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Έβρεξε και στα καμένα της Εύβοιας

Δείτε την αυριανή πρόβλεψη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Μετά τον καυτό καύσωνα που σάρωσε και πάλι ολόκληρη τη χώρα το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην και από χθες το απόγευμα σημειώθηκαν καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Η κακοκαιρία ξεκίνησε χθες το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές του βορρά.

κεραυνός Χαλκιδική

Κεραυνοί έπληξαν τη Χαλκιδική

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα φαινόμενα στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον δήμο Σιθωνίας και όσο περνούσαν οι ώρες επεκτάθηκαν και προς την Κασσανδρεία. 

Βροχή στη Θεσσαλονίκη

Από τους κεραυνούς μάλιστα που έπεσαν στην περιοχή εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα πέντε πυρκαγιές σε Παρθενώνα, Μαρμαρά και Πόρτο Καρράς.

κεραυνός

Από τους κεραυνούς προκλήθηκαν πυρκαγιές στη Σιθωνία και την Κασσανδρεία

Βροχή στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε για δεύτερη μέρα και στην Καβάλα, ενώ κεραυνοί «χτύπησαν» και την Αττική. 

Χαλαζόπτωση στην Καβάλα

Αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθούν έξι πυρκαγιές στη Μάνδρα, στο Πόρτο Γερμενό, αλλά και στο Σχιστό που ευτυχώς δεν επεκτάθηκαν, καθώς εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη έντονη βροχόπτωση. 

βροχή

Μετά τον καύσωνα ήρθαν τα μπουρίνια

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέσα σε λίγα λεπτά έπεσαν πάνω από 100 κεραυνοί στην Αττική. 

Χαλαζόπτωση Καβάλα

Βροχές σημειώθηκαν επίσης στο κέντρο της Αθήνας, τα νότια και τα βόρεια προάστια. 

Καιρός: Έβρεξε στην Εύβοια

Η κακοκαιρία έπληξε και τη βόρεια Εύβοια που μετράει τις πληγές της από την καταστροφική φωτιά που έκαιγε για μέρες. Βροχές έπεσα από την Αιδηψό μέχρι το Μαντούδι σε όλες τις πληγείσες περιοχές. 

Καταιγίδα βόρεια Εύβοια

Μπουρίνι στη Λάρισα

Στο κέντρο της Λάρισας ένα ξαφνικό μπουρίνι είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο κέντρο της πόλης. Από την κακοκαιρία ένα δέντρο άνοιξε στα δύο, παρέσυρε καλώδια και προκάλεσε διακοπή στην ηλεκτροδότηση αρκετών σπιτιών και επιχειρήσεων. 

Μπουρίνι Λάρισα

Στη Λαμία σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στα χωριά γύρω από την Οίτη, όμως ευτυχώς δεν είχε διάρκεια κι έτσι δε σημειώθηκαν καταστροφές στις καλλιέργειες. 

Χαλάζι Λαμία

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα στη νησιωτική χώρα. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται τοπικές βροχές. 

Τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο.

κακοκαιρία

Και σήμερα αναμένονται καταιγίδες σε αρκετά μέρη της χώρας

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

κεραυνοί

Οι κεραυνοί ήταν αρκετά έντονοι τόσο στην Αττική, όσο και αλλού

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και στην κεντρική Μακεδονία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για όλη την εβδομάδα

Παρασκευή (13-08-2021)

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο (14-08-2021)

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν γενικά ασθενείς τοπικές βροχές, μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή (15-08-2021)

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top