Φωτιά Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης - Προς την Αιδηψό το πύρινο μέτωπο

Εκκενώθηκαν μοναστήρι και κατασκήνωση - Οι φλόγες κύκλωσαν Μετόχι, Σπαθάρι

Εικόνες Αποκάλυψης αντικρύζουν οι κάτοικοι στην Εύβοια. Η προηγούμενη νύχτα ήταν εφιαλτική με τη φωτιά να καίει τεράστια δασική έκταση, ζώα, σπίται και περιουσίες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. 

Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 246 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 66 οχήματα και ένα αεροσκάφος δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Συνδρομή παρέχουν 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα από την Ουκρανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Το πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας- φωτογραφία Eurokinissi

Το πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας- φωτογραφία Eurokinissi

Η Αστυνομία, έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής, προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση όλων των παιδιών από τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χαλκίδας, οι οποίες βρίσκονται 7 χιλιόμετρα μετά τις Ροβιές, λίγο πριν από τα Ηλία, στον δρόμο προς την Αιδηψό.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στη γυναικεία Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία βρίσκεται στην ίδια ακριβώς περιοχή.
Οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο που οδηγεί από τις Ροβιές στην Αιδηψό κι έγιναν νέες προληπτικές εκκενώσεις.

Φωτιά Εύβοια Εκκενώθηκε η Λίμνη με φέρι μπόουτ- Κάηκαν σπίτια

Πύρινη επέλαση συνεχίζεται και σε Κοκκινιά, Δάφνη, Μουρτιά, Κεχριές, Ροβιές, Λίμνη, Βατερή και Βουτά Ιστιαίας όπου οι άνθρωποι παρακολουθούν ανήμποροι την καταστροφή των περιουσιών τους και του φυσικού τοπίου, σύμφωνα με το eviathema.gr.

Το πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας το βράδυ της 6ης Αυγούστου- φωτογραφία Eurokinissi

Το πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας το βράδυ της 6ης Αυγούστου- φωτογραφία Eurokinissi

Φωτιά Εύβοια: Πέρασαν στο χωριό Φαράκλα οι φλόγες

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στη Φαράκλα μετρούν τις πληγές τους. Οι φλόγες πέρασαν στο χωριό και πολλοί από αυτούς αναζήτησαν διέξοδο προς άλλες περιοχές, όπως το χωριό της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι. 

Έσωσαν με τα καΐκια τους ζωές από παραλίες της Εύβοιας

Καμένες κολώνες και καλώδια ηλεκτρικού, καμένοι κορμοί δέντρων, μαζί με πυκνούς καπνούς, αλλά και τμήματα που φλέγονταν δεν επέτρεπαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Φωτιά Εύβοια: Οι φλόγες κύκλωσαν Μετόχι και Σπαθάρι

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά τη Φαράκλα η φωτιά πήρε νότια πορεία προς την Κεντρική Εύβοια και πλέον έχει κυκλώσει τα χωριά Μετόχι και Σπαθάρι, η εκκένωση των οποίων μαζί με το Μαντούδι και το Προκόπι είχε διαταχθεί πολλές ώρες πριν.

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι παρά τις εντολές για εκκένωση της περιοχής έχουν παραμείνει να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επεμβαίνει και η Αστυνομία για την απομάκρυνσή τους. 

Tα μέτωπα στην Εύβοια- εικόνα Google maps

Tα μέτωπα στην Εύβοια- εικόνα Google maps

«Η φωτιά έχει μπει σχεδόν μέσα σε όλα τα χωριά και έχει πάρει κατεύθυνση προς το Προκόπι» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Δημήτρης Βετσονούρης, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας στο Προκόπι, ο οποίος μέρα-νύχτα βρίσκεται κοντά σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη.

Απεγκλωβισμός ατόμων από τη Λίμνη Ευβοίας, με ferry boat -φωτογραφία Eurokinissi

Απεγκλωβισμός ατόμων από τη Λίμνη Ευβοίας, με ferry boat -φωτογραφία Eurokinissi

Ο ίδιος ανέφερε ότι «κάτοικοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τους πολλούς καπνούς και την αποπνικτική ατμόσφαιρα και τους μεταφέρουμε στο Κέντρο Υγείας Προκοπίου, μιας και το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι έχει κλείσει μετά τη διαταγή για την εκκένωση της περιοχής».

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες με τον απεγκλωβισμό ατόμων από τη Λίμνη Ευβοίας, με δύο ferry boat. Την ίδια ώρα, η φωτιά κατέκαιγε την οροσειρά στην περιοχή της Λίμνης. Συνολικά 1.130 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τη Λίμνη Ευβοίας και την παραλία Κοχύλι, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top