Η επόμενη μέρα μετά τη φωτιά σε Μεσσηνία - Μάνη - Κω - Ρόδο

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για κατοίκους και πυροσβέστες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και στη Μεσσηνία και Ανατολική Μάνη/ Ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star 

Δύο πύρινα μέτωπα με διάσπαρτες εστίες στο Βασιλίτσι και στο Βλαχόπουλο συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Μεσσηνία, παρά τις επίμονες προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά έκαψε σπίτια στα χωριά Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Μεμί κι έκανε στάχτη τουλάχιστον 700 στρέμματα δασους και καλλιεργειών με τους κατοίκους, αλλά και τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για εμπρησμό. 

«Πιστεύω ότι ήταν και το λέω αβίαστα ένας εμπρησμός άλλη μια φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλου - Νεστόρος, Παναγιώτης Καρβέλας.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα και η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Το χωριό Καστάνια εκκενώθηκε έγκαιρα λίγο πριν φτάσουν οι φλόγες, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Σελεγούδι, Άγιος Νικόλαος και Κόκκινα Λουριά.

Στην Κω η φωτιά που ξέσπασε χθες βρίσκεται ευτυχώς σε ύφεση, ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών. Στη Ρόδο σε ένα ακόμη πύρινο μέτωπο, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε εκεί υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο εξ' αιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, ο κίνδυνος για την εκδήλωση νέας πυρκαγιάς είναι ακραίος. Γι' αυτόν τον λόγο απαγορεύεται προληπτικά η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 αύριο το πρωί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top