Γυναικοκτονία Δάφνη: «Όρμηξα πάνω της με το μαχαίρι ενώ κοιμόταν»

71 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε 48 ώρες

Λίγες μέρες έχουν περάσει από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Δάφνη και «μούδιασε» για άλλη μια φορά το πανελλήνιο. 

γυναικοκτονία Δάφνη

Ο γυναικοκτόνςο της Δάφνης φτάνει στον Εισαγγελέα/ eurokinissi

Στη σημερινή ομολογία του, ο συζυγοκτόνος ανατριχιάζει περιγράφοντας το πρωινό της τραγωδίας: «Όταν μπήκα στο δωμάτιό της, κοιμόταν ανάσκελα και όρμηξα πάνω της. Την κάρφωσα με τη μύτη του μαχαιριού μία φορά στο λαιμό. Θυμάμαι ότι ξύπνησε και άρχισε να φωνάζει και τότε εγώ της έκλεισα το στόμα. Πρόλαβε και να δαγκώσει. Τότε τράβηξα προς τα έξω το μαχαίρι και την κάρφωσα άλλη μία φορά με τον ίδιο τρόπο. Με τα δυο μου χέρια της έκλεισα το στόμα γιατί φώναζε. Όταν σταμάτησε να αντιστέκεται και να φωνάζει σηκώθηκα και πήγα στο μπάνιο. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα πέταξα στο καλάθι». 

Δολοφονία Δάφνη: Μαρτυρικός ο θάνατος της 31χρονης

Ο 39χρονος δολοφόνος αύριο, Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή για περαιτέρω εξηγήσεις. 

Ενδοοικογενειακή βία: 71 καταγγελίες και 43 συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες 

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την δολοφονία της άτυχης μητέρας από τον σύζυγό της στην Δάφνη, 30 θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατήγγειλαν στην αστυνομία τον γολγοθά τους. Οι αρχές προχώρησαν σε 14 συλλήψεις. 

Από τις 30 καταγγελίες, στις 29 οι δράστες ήταν άνδρες και σε μια ήταν γυναίκα, οι περισσότερες αφορούσαν άσκηση σωματικής βίας ή απειλή και ήταν μεταξύ συζύγων ή πρώην συντρόφων. 

Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα, μόνο χθες άλλα 41 θύματα νίκησαν τον φόβο τους και μίλησαν για τον γολγοθά τους, με την αστυνομία να περνά χειροπέδες σε 29 δράστες.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Star: «Ζούσα έναν εφιάλτη επί 30 χρόνια»

Η Δέσποινα, μία μητέρα τριών παιδιών, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της με την ρεπόρτερ του Star, Κατερίνα Ρίστα: «Επί 30 χρόνια βίωσα μια κατάσταση απερίγραπτη, μέσα στον πανικό, τον φόβο, την τρομοκρατία, με έναν άνθρωπο που το μόνο που ήθελε ήταν να με ελέγχει. Αποξένωση από όλο το οικογενειακό περιβάλλον φιλικό και οικογενειακό, δεν μπορούσα να βγω ποτέ μόνη μου, πάντα μαζί βγαίναμε. Φυσικά, πολύ έντονη λεκτική και σωματική βία». 

Γυναικοκτονία Δάφνη: «Η αστυνομία άκουγε από το τηλέφωνο τον τσακωμό»

Η Δέσποινα υπέμενε μια εφιαλτική ζωή γιατί φοβόταν να μιλήσει. Zήτησε βοήθεια και πλέον είναι ελεύθερη. 

«Τρεις φορές ήταν έντονο, ξύλο δηλαδή δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω, σε τέτοιο βαθμό. Ένιωθα ότι πεθαίνω, ότι αργοπεθαίνω μέρα με την ημέρα, δεν ξέρω ίσως ήταν μια εσωτερική δύναμη που έκανε να πάρω απόφαση και να φύγω, ή θα το κάνεις τώρα ή έχει τελειώσει η ζωή σου» δηλώνει χαρακτηριστικά η γενναία γυναίκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top