Κορωνοϊός: Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για μεταφορά ασθενών από τα νησιά

Tα πλοία θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν καμπίνες απομόνωσης

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για τις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα των ασθενών Covid από τα νησιά. 

Αλλάζει το καθεστώς με τους ασθενείς covid στα νησιά, αφού θα μεταφέρονται πλέον στην Αθήνα με πλοία της γραμμής και θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία στις πύλες εξόδου της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμοξιολόγων θα αποφασιστεί η αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την μεταφορά των ασθενών με covid από τα νησιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πλοία θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν καμπίνες απομόνωσης, από το 15% που σήμερα είναι αδιάθετες, λόγω του πλαφόν της πληρότητας στο 85% που ισχύει λόγω πανδημίας. Με την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, οι ασθενείς θα οδηγούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας  που υπάρχουν στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας. 

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε με 30 ξενοδοχεία καραντίνας, τα περισσότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στα νησιά. Πλέον υπάρχουν άλλα 15 ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά,  ενώ σε μεγάλες μονάδες υπάρχουν διαμορφωμένες πτέρυγες  απομόνωσης .  

Συνεπώς σε αυτή τη φάση έχει φύγει από το τραπέζι το σενάριο της άμεσης επίταξης ξενοδοχείων για καραντίνα, αλλά δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί στην πορεία του καλοκαιριού αν υπάρξουν μεγαλύτερες ανάγκες και δεν υπάρξει αντίστοι8χη διάθεση μονάδων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top