Κορωνοϊός: «Τα εμβόλια του κορωνοϊού δεν περιέχουν εμβρυϊκά κύτταρα»

Τι ανάφερε η Μ. Θεοδωρίδου για τον ρόλο της εκκλησίας

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τους εμβολιασμούς, τα εμβόλια και τον ρόλο της Εκκλησίας. (19/7)

Στους πολίτες που είναι διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, αλλά και στον ρόλο και βοήθεια της εκκλησίας αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου

Εμβολιασμοί: Ποιοι μύθοι καταρρίπτονται για τα εμβόλια

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυϊκά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι κανένα από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα και δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής.

Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον

Κανένα εμβόλιο δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία της τεκνοποίησης. Ο εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός ούτε στην προσπάθεια, ούτε κατά την κύηση, ούτε και στον θηλασμό.

«Κανένα από τα εμβόλια Covid δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα. Χρησιμοποιούνται εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές και όχι ιστοί, στον τρόπο παρασκευής των εμβολίων. Αυτές οι κυτταρικές σειρές προέρχονται από ιστούς εμβρύων που ελήφθησαν πριν από δεκαετίες, συγκεκριμένα το 1960, το 1973, το 1985. Και ήταν από τους ιστούς αυτούς τα αρχέγονα κύτταρα τα οποία αναπαρήχθησαν στα εργαστήρια και αποτέλεσαν την βάση, το υλικό πάνω στο οποίο πολλαπλασιάζονται οι ιοί.», είπε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

«Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων», τόνισε η καθηγήτρια.

Εμβόλιο: Τι είπε η κ. Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό εφήβων, τον κορωνοϊό και την παχυσαρκία

Σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών, η κα Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται έφηβοι με υποκείμενα νοσήματα.

Από δημοσιευμένη μελέτη στις ΗΠΑ, για ένα διάστημα δύο μηνών που νοσηλεύτηκαν 204 έφηβοι διαπιστώθηκε ότι το 70,6% ήταν έφηβοι που είχαν υποκείμενο νόσημα. Το κατ' εξοχήν νόσημα σε ποσοτό 36% ήταν η παχυσαρκία. Το ποσοστό είναι ψηλό και στη χώρα μας, και ξεπερνά το 25%. 

Η παχυσαρκία αναδείχτηκε ως ένας νέος, ανεξάρτητος παράγοντας αυξημένου κινδύνου, μετά την προχωρημένη ηλικία, για εισαγωγή στα νοσοκομείο και αυξημένους θανάτους λόγω της λοίμωξης από Covid-19. Το αυξημένο βάρος σώματος με ένα σύνθετο μηχανισμό δημιουργεί μία χρόνια, χαμηλού βαθμού φλεγμονή και επηρεάζει την λειτουργία του ανοσιακού συστήματος. 
 
Ο λιπώδης ιστός δεν είναι όπως παλιά θεωρείτο ένας ανενεργής ιστός, αλλά λειτουργεί ως όργανο που παράγει ένα πλήθος ουσιών που επηρεάζουν και τον μεταβολισμό και το ανοσιακό σύστημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top