Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την «Ψυχρή Λίμνη»​​​​​ σήμερα και αύριο

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για επιδείνωση του καιρού στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σήμερα Κυριακή 18/7 και αύριο Δευτέρα 19/7, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Σήμερα Κυριακή, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Καιρός: Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης»

Αύριο Δευτέρα, μέχρι τις απογευματινές ώρες τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Καιρός σήμερα: Τι είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα κάνει την εμφάνισή του το φαινόμενο «Ψυχρή Λίμνη», που εκδηλώνεται κυρίως τα απογεύματα.  Οι επόμενες μέρες θα ξεκινούν με ζέστη, το απόγευμα θα εκδηλώνονται βροχές κι ισχυρές καταιγίδες και το βράδυ ο καιρός θα φτιάχνει πάλι.  Υπεύθυνα είναι τα νεφικά συστήματα που θα προσεγγίσουν τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας και των βόρειων – βορειοδυτικών Βαλκανίων. 

Πρόκειται για ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας. Όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, το απόγευμα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ της ανώτερης ατμόσφαιρας και της θερμοκρασίας του εδάφους, με αποτελέσματα να υπάρχει έντονη καιρική αστάθεια.

Το φαινόμενο της  «Ψυχρής Λίμνης» προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ευρώπη, ωστόσο στη χώρα δεν προβλέπονται τέτοιας έντασης φαινόμενα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top