Φωτιά στη Χίο: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο χωριό Κατάβαση

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί της Πέμπτης στο χωριό Κατάβαση της Χίου. 

Σύμφωνα με το politischios.gr, τα πρώτα οχήματα της πυροσβεστικής έφτασαν αφού η πυρκαγιά είχε έρθει μέσα στο χωριό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Χασιά του δήμου Φυλής

Η αστυνομία προχώρησε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, ενώ ο Αντιδήμαρχος του νησιού δήλωσε στην ΕΡΤ πως η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αλλαγή κατεύθυνσης της πυρκαγιάς προς τον οικισμό του Σιδηρούντα, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να εκκενώνεται. Πιθανότατα να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας και το χωριό Διευχά.

Φωτογραφία από τη φωτιά στη Χίο/ politischios.gr

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του και αυτοκτόνησε

Στο σημείο οι πυροσβέστες δίνουν «μάχη» με τις φλόγες, ενώ πριν από λίγο ένας λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εδώ και λίγη ώρα έχουν ενισχυθεί. Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 Ε/Π, 7 Α/Φ. Στο σημείο πρόκειται να φτάσουν σύντομα και 25 πυροσβέστες της ΓΓΠΠ από το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top