Κατερίνη: Διακοπές και σε βουνό και σε θάλασσα στο ...φως του Ολύμπου

Ιδανικό μέρος η Κατερινή για οινοτουρισμό

Κατερίνη

Όταν ένας επισκέπτης λέει «στη σκιά του Ολύμπου» οι άνθρωποι της Κατερίνης τον διορθώνουν και επαναδιατυπώνουν λέγοντας «στο φως του Ολύμπου». Έτσι αισθάνονται και αυτό το μήνυμα θέλουν να λάβει ο δέκτης. Ότι βρίσκεται σε έναν τόπο ευλογημένο, γεμάτο φως και «προστατευμένο» από τα Πιέρια όρη και το «μυθικό» βουνό του Ολύμπου.

«Το επέλεξαν οι Θεοί ως τόπο κατοικίας. Τι παραπάνω να πούμε εμείς;», λέει χαρακτηριστικά ο  αντιδήμαρχος Δόμησης και αναπληρωτής Δημάρχου του δήμου Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης. 

Λεπτοκαρυά

Αεροφωτογραφία από την παραλία της Λεπτοκαρυάς

Η Κατερίνη περήφανη όχι μόνο για τις παραλίες της, την ζωντάνια της και τα καταλύματα της που καλύπτουν μέχρι και το κομμάτι του luxury τουρισμού βάζει ψηλά τον πήχη σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, με την δημοτική αρχή να σχεδιάζει νέες και καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος ενώ συγχρόνως επιδιώκει την ανάδειξη και της λιγότερο γνωστής αλλά γοητευτικής πλευράς της, που απαντά στις απαιτήσεις των τουριστών, ειδικά στην μετά covid εποχή. 

Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης άνθρωποι με μεράκι, λάτρεις του τόπου τους και κυρίως της γης όπου καλλιεργούν τα αμπέλια τους, έχουν δημιουργήσει τα δικά τους οινοποιεία, που είναι κυρίως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και υποδέχονται τον κόσμο που ανακαλύπτει μέσω του οίνου και των ποικιλιών, το χρώμα και το άρωμα μιας άλλης Κατερίνης. Οι οινικές διαδρομές στο δήμο Κατερίνης ντύνονται με τα χρώματα της φύσης που όπως φαίνεται είναι πολύ γενναιόδωρη με τις εικόνες που χαρίζει στον επισκέπτη.

Λεπτοκαρυά

Τα οινοποιεία δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους, όπως μας λένε οι ιδιοκτήτες, άλλωστε οι περισσότεροι είναι φίλοι μεταξύ τους κι έτσι τους ήταν πολύ εύκολο να μπουν στη διαδικασία της συνεργασίας και να δημιουργήσουν το δίκτυο ‘Visit Olympus Wineries' που αποτελείται από το Κτήμα Καρασίμου, το Κτήμα Κούρτη, το Οινοποιείο Παντούλη, το Κτήμα Χρυσοστόμου και το Ναδίρ Winery. Η επίσκεψη στα κτήματα και η οινογνωσία συνδυάζεται με τοπικά προϊόντα "πρεσβευτές" της γαστρονομίας, όπου υψηλή θέση κατέχει το κρέας μαύρου χοίρου της φάρμας Φωτιάδη. 

Λουόμενοι στην Λεπτοκαρυά

Λουόμενοι στην Λεπτοκαρυά

Παράλληλα ο δήμος Κατερίνης προχωρά σε στοχευμένες δράσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου με τη δημιουργία κέντρου ψυχαγωγίας και θαλασσοθεραπείας για άτομα με ειδικές δεξιότητες. 

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται, όπως ανέφερε ο κ.Νταντάμης στην αξιοποίηση έκτασης που υπάρχει δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης. Για τον συγκεκριμένο χώρο ο δήμος έχει ήδη ετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο-πρόταση στον ΟΣΕ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα μουσείο τεχνολογίας, χώρους ψυχαγωγίας, εστιατόρια και ένα κέντρο καινοτομίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top