Απεργία: Μεγάλες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο

Νέες συγκεντρώσεις το απόγευμα της Τετάρτης για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου για την απεργία και τις πορείες στη Θεσσαλονίκη. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Συγκεντρώσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ σε πολλές περιοχές σωματεία και εργαζόμενοι έχουν δώσει ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα.

Απεργία: Νέα κινητοποίηση το απόγευμα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτες πέντε ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Μάλιστα, μέλη του ΠΑΜΕ σκαρφάλωσαν στην κεντρική πύλη και κρέμασαν μεγάλο πανό που έγραφε «Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε. Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα» και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης αποχώρησαν.

απεργία Θεσσαλονίκη

Μέλη του ΠΑΜΕ σκαρφάλωσαν στην κεντρική πύλη και κρέμασαν μεγάλο πανό. thestival

Την αυλαία των κινητοποιήσεων άνοιξαν στις 10:30 το πρωί τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και άλλων αριστερών οργανώσεων, οι οποίοι συναντήθηκαν στη συμβολή των οδών Φιλίππου με αγνώστου στρατιώτη.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.  

πορεία Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα είχαν δώσει ραντεβού έξω από το ΕΚΘ μέλη της ΕΔΟΘ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συγκέντρωση πραγματοποίησαν και τα μέλη της επιτροπής αγώνα διανομέων στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας.

Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για το απόγευμα: το ΠΑΜΕ στις 19:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου και τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς την ίδια ώρα στην Καμάρα.

απεργία 16/6 Θεσσαλονίκη

Απεργία: Συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο

Συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκαν και στη Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Πορείες και συγκεντρώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Στη Λάρισα το εργατικό κέντρο της πόλης πραγματοποίησε στις 10:30 το πρωί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στο ίδιο σημείο.

πορεία Λάρισα

Στιγμιότυπο από την πορεία στη Λάρισα. larissanet.gr

Δυο συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, ένα που έγινε το πρωί και το δεύτερο που θα γίνει το απόγευμα με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών, σωματείων και εκπροσώπων φορέων.

πορεία Πάτρα

Πορεία για το εργασιακό νομοσχέδιο στην Πάτρα. thebest.gr

Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκεται από το πρωί και το Ηράκλειο, καθώς οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί με αφορμή την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου στη βουλή.

πορεία Ηράκλειο

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης. ekriti.gr

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας. Πανό αναρτήθηκε στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ πολλά ήταν τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο έχει προαναγγελθεί και για τις 18:30 το απόγευμα στον ίδιο χώρο. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top