Μετρό Πειραιά: Πότε θα παραδοθούν οι τρεις νέοι σταθμοί

Αρχαία στον υπό κατασκευή σταθμό μετρό στον Πειραιά

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στους υπό κατασκευή σταθμούς του μετρό στον Πειραιά.

Νέα γραμμή μετρό Άλσος Βεΐκου - Γουδή:  Στη Βουλή σύντομα η σύμβαση   

Σύμφωνα με την εξέλιξη του έργου, οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», αναμένεται να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό το καλοκαίρι του 2022. 

Μετρό Πειραιά

Αρχαία στο υπό κατασκευή μετρό στον Πειραιά

Κατά την κατασκευή των σταθμών του μετρό στον Πειραιά, η αρχαιολογική έρευνα, η οποία συντονίστηκε μεταξύ της αρχαιολογικής υπηρεσίας και των στελεχών της Αττικό Μετρό από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε περισσότερα από 10.000 αρχαιολογικά ευρήματα. Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας  κάποια από αυτά είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας αφού διατηρήθηκαν σε αναερόβιο περιβάλλον και είναι κατασκευασμένα από οργανικά υλικά, για παράδειγμα από ξύλο.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα εκτίθενται ως ένα «ανοιχτό μουσείο» στη στάση μετρό στο Δημοτικό Θέατρο, το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφτούν χωρίς να κόψουν εισιτήριο μετακίνησης, αφού οι είσοδοι προς τις αποβάθρες είναι τοποθετημένες κατάλληλα έτσι ώστε ο σταθμός να έχει πολλαπλές λειτουργίες.

Μετρό Πειραιά

Στον σταθμό «Πειραιάς» θα ενώνονται λειτουργικά οι γραμμές του μετρό 1 και 3, το λιμάνι του Πειραιά, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και η επέκταση του τραμ προς Πειραιά. Η διαδρομή μεταξύ λιμανιού και του διεθνούς αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» θα διαρκεί πλέον περίπου 50 λεπτά. Ακόμα, ο υπουργός ενημερώθηκε ότι έκλεισε η πλάκα οροφής του σταθμού αλλά και ότι ο δρόμος θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2022.

Ήδη από τις 6 Ιουλίου του περασμένου έτους, δόθηκαν σε λειτουργία οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» που αποτελούν μέρος της επέκτασης του μετρό προς τον Πειραιά, ενώ, το καλοκαίρι του 2022 θα αποδοθούν και οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιά» και «Δημοτικό Θέατρο», αφού, όπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «οι εργασίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται περί το 90% -δηλαδή λίγο μπροστά κι από το χρονοδιάγραμμα- και συγκεκριμένα στη φάση των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και της εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού».

Μετρό Πειραιά

Η συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό, μετά την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να αυξηθεί κατά 132 χιλιάδες επιβάτες ημερησίως, ενώ, η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 23 χιλιάδες ημερησίως. Συνεπώς, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 120 τόνους ημερησίως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top