AstraZeneca: Με θρόμβωση και Guillain Barre 42χρονος μετά το εμβόλιο

Νοσηλεύεται στην εντατική από τη Δευτέρα του Πάσχα

Με θρόμβωση και Guillain Barre 42χρονος μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca. Τι είπε η αδερφή του για την κατάσταση της υγείας του. Πηγή/βίντεο: Mega

Ένας 42χρονος με σκλήρυνση κατά πλάκας δίνει «μάχη» για τη ζωή του στην εντατική, αφού οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από θρόμβωση και από το σύνδρομο Guillain Barre, 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.

AstraZeneca: Τέλος το εμβόλιο στους κάτω των 60 - Τι θα γίνει με τη 2η δόση

Ο 42χρονος εμβολιάστηκε στο κέντρο υγείας Χολαργού στις 20 Απριλίου. Σύμφωνα με όσα είπε η αδερφή του το απόγευμα της Δευτέρας στο Mega, αν και ενημέρωσε τους γιατρούς ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι έπαιρνε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για την πάθησή του, εκείνοι τον εμβολίασαν με το εμβόλιο της AstraZenecaγια.

Όμως ο άτυχος άνδρας υποτροπίασε 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του: παρουσίασε θρόμβωση στο πόδι, αφού έπαθε υποτροπή της σκλήρυνσης από το Guillain Barre και έκανε και φλεγμονή στο κεφάλι. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή εισήχθη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και μετά από μία ημέρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτική κλινική, όπου παρέμεινε για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες.

«Είμαστε στην εντατική από τη Δευτέρα του Πάσχα και απ’ ό,τι φαίνεται σήμερα αύριο θα μας ‘φύγει’», ανέφερε η αδερφή του, τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται ο αδερφός της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top