Η AVIN υιοθέτησε την παραλία του Σχινιά

Εθελοντές συνέλεξαν χιλιάδες πλαστικά απορρίμματα

Η εταιρεία Avin συνεχίζει τις δράσεις της για λιγότερο πλαστικό. Εθελοντές συνέλεξαν χιλιάδες πλαστικά απορρίμματα που είχαν πετάξει οι επισκέπτες ή είχε ξεβράσει η θάλασσα, στην παραλία του Σχινιά.

Η AVIN γίνεται «Plastic Free» - Ανακύκλωση και έξτρα πόντοι 

Εθελοντές του ομίλου Motor Oil μάζεψαν από την άμμο κάθε λογής πλαστικό. Καλαμάκια, καπάκια και μπουκάλια που άφησαν οι λουόμενοι. Αυτά είναι μόνο λίγα ανάμεσα σε χιλιάδες που ανασύρθηκαν πρόσφατα από την παραλία.

«Έχουμε συλλέξει στην παραλία που έχει υιοθετήσει η Αvin 33,5 κιλά απορριμμάτων. Αντιστοιχούν σε έξι χιλιάδες τεμάχια. Μαζεύτηκαν χειρωνακτικά. Σε μια προστατευόμενη περιοχή δεν μπορούν να μπουν μηχανήματα, δεν μπορούμε να διαταράξουμε το φυσικό περιβάλλον» είπε ο περιβαλλοντολόγος Ανδρέας Σωτηρόπουλος.

Οι στόχοι για λιγότερο πλαστικό

Υιοθετώντας 800μ ακτογραμμής στην περιοχή του Σχινιά η AVIN έχει αναλάβει:

  • 2 βαθείς καθαρισμούς από εξειδικευμένο προσωπικό (Μάιο & Οκτώβριο)
  • Καθημερινούς καθαρισμούς της παραλίας του Σχινιά
  • Τον εξοπλισμό της παραλίας με ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων
  • Όπως και τη δημιουργία νέων προϊόντων από τα απορρίμματα σε συνεργασία με την σχεδιάστρια Βάσια Κοσταρά και με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

«Δεν είναι σκουπίδι. Για εμάς είναι πρώτη ύλη. Άρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο να το διαχειριστούμε σωστά. Να το μαζέψουμε σωστά και να το επαναχρησιμοποιήσουμε. Δεν μπορούμε ούτε να καίμε ούτε να θάβουμε σκουπίδια» είπε ο Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Η AVIN προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει, ώστε όλοι μαζί να μειώσουμε τη χρήση πλαστικών και να καλλιεργήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση, συμμετέχει στο πρόγραμμα Paralies. Έτσι, υιοθετεί την παραλία του Σχινιά για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Στην Αvin με συντονισμένες ενέργειες θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό. Εδώ θα κάνουμε καθημερινούς καθαρισμούς και θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι συλλογής απορριμμάτων. Τα σκουπίδια που θα μαζέψουμε θα μετατραπούν σε πρώτη ύλη και στο τέλος θα φτιάξουμε νέα προϊόντα με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας» είπε η υπεύθυνη Marketing της AVIN Μαρία Κανάκη.

Η συμμετοχή της AVIN στη δράση Paralies γίνεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της για ένα βιώσιμο αύριο μέσα από συντονισμένες ενέργειες που σκοπό έχουν ένα καλύτερο περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top