Μια νέα «όαση» στο Μεταξουργείο - Τι είναι τα «πάρκα τσέπης» στις γειτονιές

Ανάσες οξυγόνου και πράσινο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας

πάρκο τσέπης

Χώροι πρασίνου δημιουργούνται σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, με τα πρωτοποριακά «πάρκα τσέπης».

Το «πάρκο τσέπης» στο Μεταξουργείο το «πάρκο τσέπης»

Το «πάρκο τσέπης» στο Μεταξουργείο

Πρόκειται για μικρές «οάσεις» όπου ο δημόσιος χώρος είναι περιορισμένος, οι οποίες έχουν στόχο να βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και να προσφέρουν διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή αλλά και ανάσες οξυγόνου.

Το «πάρκο τσέπης» στο Μεταξουργείο

Το «πάρκο τσέπης» στο Μεταξουργείο

Πρόσφατα, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μυκηνών στο Μεταξουργείο, μια έκταση 300 τ.μ. «μεταμορφώθηκε» σε πάρκο γειτονιάς. Μια ξεχασμένη γωνιά της πόλης απέκτησε ξανά φως και έγινε σύγχρονος χώρος συγκέντρωσης των κατοίκων της περιοχής, με έντονη βλάστηση και σύγχρονο εξοπλισμό. 

Πώς ήταν ο χώρος στο Μεταξουργείο πριν γίνει το «πάρκο τσέπης»  Πώς ήταν ο χώρος στο Μεταξουργείο πριν γίνει το «πάρκο τσέπης»

Πώς ήταν ο χώρος στο Μεταξουργείο πριν γίνει το «πάρκο τσέπης»

Φυτεύτηκαν επτά νέα δέντρα, μεταξύ των οποίων μια ελιά στο κέντρο του χώρου, περισσότερα από 330 αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι, καθώς και άλλα γηγενή αρωματικά φυτά. Και σε αυτό το πάρκο ανανεώθηκαν πλήρως οι αστικές υποδομές και εξοπλισμός, ενώ θα ενισχυθεί ο φωτισμός από αυτόνομο φωτοβολταϊκό στοιχείο. 

Το πάρκο στο Μεταξουργείο πριν   Το πάρκο στο Μεταξουργείο μετά

Το πάρκο στο Μεταξουργείο πριν και μετά

Τα Πάρκα Τσέπης δημιουργούνται μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και τα έργα αυτά θα συνεχίσουν να εκτελούνται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top