Ηράκλειο: Βρεφονηπιοκόμος αρνείται να φορέσει μάσκα

Υπέβαλε μήνυση στη διευθύντρια γιατί την πίεζε να τηρεί τα μέτρα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου Αρχάνων – Αστερουσίων, καθώς μια από τις βρεφονηπιοκόμους δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της εργασίας της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η συγκεκριμένη βρεφονηπιοκόμος αρνείται να φορέσει τη μάσκα της κατά της διάρκεια του μαθήματος, ενώ δεν καταθέτει ψηφιακά στο self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του self test. Αντίθετα έχει μαζί της μια χειρόγραφη δήλωση και ισχυρίζεται πως έχει κάνει το test.

Άνοιξαν και πάλι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Η διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού δεν έχει σταματήσει να της κάνει παρατηρήσεις και συστάσεις, εκείνη όμως συνεχίζει να μην υπακούει. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας, η οποία συνελήφθη, κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. 

Self test: Για ποιους είναι δωρεάν - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της απόλυσης της συγκεκριμένης βρεφονηπιοκόμου, αν δε συμμορφωθεί στα μέτρα κατά της πανδημίας.

Το προηγούμενο διάστημα στον παιδικό σταθμό οι αστυνομικές Αρχές έκαναν έλεγχο και επέβαλλαν πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα για μη χρήση μάσκας. 

Νέες οδηγίες για τη μάσκα: Τι ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ωστόσο η ίδια εξακολουθούσε την ίδια πρακτική, αναγκάζοντας τη διευθύντρια να της απαγορεύσει την είσοδο στον σταθμό μέχρι να αρχίσει να τηρεί τα μέτρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top