Κορωνοϊός: Απρόθυμοι να εμβολιαστούν εμφανίζονται οι άνω των 60 ετών

Τι ισχύει για τις έγκυες που θα νοσήσουν με τον ιο

Την ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό όλων των ενηλίκων τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. 

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 25-29 ετών

«Περισσότερο από το 90% των ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι, ενώ παρατηρείται μια απροθυμία ατόμων άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν». Όπως ανέφερε η ίδια υπάρχει δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες απέναντι στα εμβόλια. 

Η κα Θεοδωρίδου για μια ακόμα φορά υπογράμμισε πως όλα τα εμβόλια προστατεύουν εμάς τους ίδιους από να μην νοσήσουμε βαριά αλλά και απ’ το να μην νοσηλευτούμε στις ΜΕΘ, ενώ είπε πως όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης καθώς μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να πείσουμε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί να το πράξει.

Στόχος ο εμβολιασμός ενηλίκων

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στα εμβόλια του κορωνοϊού στα παιδιά και τόνισε πως η εθνική επιτροπή θα μελετήσει το θέμα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες.  

«Ο ενδεχόμενος, μελλοντικά, εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν θα αποτελέσει αφορμή για διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων και εκεί έχουμε αδυναμίες».

Εμβολιασμός σε εγκύους

Η κα Θεοδωρίδου έκανε λόγο και για την ομάδα των εγκύων καθώς όπως είπε σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεσσαλονίκης δείχνουν πως δεν έχει διαπιστωθεί κάθετη μετάδοση, από την έγκυο μητέρα στο έμβρυο και πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Κρούσματα: Μεγάλη μείωση στην Αττική - Διψήφιος αριθμός στη Θεσσαλονίκη

Ωστόσο ο ιός, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές αλλοιώσεις στον πλακούντα της εγκύου και αν προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην κύηση.

Ποιοι πολίτες θα πρέπει να κάνουν δύο δόσεις

Τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναφέρθηκε στα άτομα που ήδη έχουν νοσήσει και τα οποία καλούνται να εμβολιαστούν σε διάστημα ενός έτους και μόνο με μία δόση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top